Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall
Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Pulledpork, syrad lök, chilimajo & slaw med rödkål och syrad lök!

by Anette Rosvall 2019/07/17
written by Anette Rosvall 2019/07/17

Det finns så många goda varianter på burgare. Den här passar bra till när du har gott om tid. Du gör den liksom i omgångar. Hela huset kommer att dofta gott i ungefär två dagar. För burgaren har en fyllning av kryddigt, långsamt bakat fläskkött så kallad pulled pork, en stark och fluffig majonnäs och en variant på rödkåls-slaw med syrad lök. Självklart dricker vi smarrig öl till varför inte någon av dessa godingar. Smaklig spis!

  • Cuvée des Jacobins #10686
  • La Bella Lola #1252

Pulledpork, syrad lök, chilimajonäs och slaw med rödkål!

Det här behöver du:

4 personer
Rödkålsslaw med apelsin
300 gram rödkål, fint strimlat
1 apelsin i fileer

Syrad rödlök
1-3 rödlökar i tunna skivor
Ättikslag (1-2-3 lag)
1 dl socker
2 dl ättika
3 dl vatten
Koka ihop ingredienserna till lagen och dra kastrullen av spisen, lägg i de tunna lökskivorna och låt dem ligga där tills de svalnat. Den lök som blir över håller sig bra i kylskåpet i en burk med lock.
Dressing
3 msk vitvinsvinäger
2 msk apelsinsaft
1 msk dijonsenap
4 msk olivolja
salt och svartpeppar eftersmak

Chilimajonäs
2 tsk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
1 äggula
4-6 dl neutral olja
1 vitlöksklyfta
2 msk Heinz chilisås (eller annat märke)
2 tsk torkade chiliflakes
salt och peppar
samt en nypa cayennepeppar

Pulled pork
800 gram fläsk karre
Marinera över natten:
3 msk soya
2 dl julmust
4 krossade vitlöks klyftor
1 dl olja

Tillagning av själva burgaren
1 gul lök, i klyftor
2-4 vitlöks klyftor, krossade
2 msk pepparkakskryddor
1 msk röd paprika
0,5 dl muskovadosocker
1 dl Heintz chilisås

Gör så här:

Gör rödkåls-slaw så här: Strimla rödkålen fint och blanda sedan ihop alla ingredienser till dressingen. Massera in dressingen i rödkålsstrimlorna och vänd sedan ner apelsinbitarna. Smaka av med salt och peppar servera!

Gör Chilimajonäsen så här: Tänk först och främst på att alla ingredienser ska ha samma temperatur!
Vispa ihop senap, vinäger och äggulor i en skål. Droppa ner olja i en stråle och vispa kraftigt under tiden tills majonnäsen blir tjock och fluffig. Smaksätt med övriga ingredienser.

Så här gör du Pulled Pork och sedan själva burgaren! Sätt ugnen på 125 grader och ta fram en rejäl järngryta med lock som tål värme (jag får skruva loss knoppen från min gryta) Blanda ihop alla torra kryddor. Lägg löken och vitlöken i botten av grytan, lägg köttet ovanpå och kryddorna överst. Låt även lite av marinaden också hänga med ner. Ställ in grytan i ugnen i 4 timmar. Titta till grytan lite då och då, fyll på med lite varm buljong om det har kokat torrt. När 4 timmar har gått, lyfter du upp köttbitarna på en skärbräda och drar isär köttet med två gafflar – ”Pull your pork with a fork” – medan du håller på med detta, låter du det som är kvar av marinaden koka ned så att det blir tjockt och simmigt. Det tar lite olika tid beroende på hur mycket som är kvar. Ok vält ner köttfnaset i marinaden och rör om. Nu är det klart att servera som mellan ditt bröd dina ingredienser och kanske en god öl. Varför inte någon av dessa?

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Den stora smakresan 3:A
next post
Jordgubbsparfait Sval, krämig & helt underbar

You may also like

Italiensk buffé med mina dryckestips i Tara

2021/04/13

Måndag betyder härlig vegomat, en skrynklig klänning och...

2021/04/12

Godaste drinktilltugget är små puffiga Gougères med getost...

2021/04/10

Mysfira in helgen med riktigt bra bubbligt vin...

2021/04/09

Har du hört talas som Ballmers peak?

2021/04/08

En frasig pajdeg, tomat, lök och så massor...

2021/04/07

Snabbt, enkelt och riktigt djävla gott. Den godaste...

2021/04/06

En Mustig Tomatsoppa Med Frasig Grilled Cheese Passar...

2021/04/03

Grilled cheese bästa comfort food för dig som...

2021/04/02

Getostlåda, sallad på grillad paprika och dryckestips. Helgen...

2021/04/01

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Italiensk buffé med mina dryckestips i Tara

    2021/04/13
  • Måndag betyder härlig vegomat, en skrynklig klänning och en katt som snarkar i soffan.

    2021/04/12
  • Godaste drinktilltugget är små puffiga Gougères med getost och rosmarinpiffad honung

    2021/04/10
  • Mysfira in helgen med riktigt bra bubbligt vin från Penedes

    2021/04/09
  • Har du hört talas som Ballmers peak?

    2021/04/08

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Godaste drinktilltugget är små puffiga Gougères med getost och rosmarinpiffad honung

    2021/04/10
  • Mysfira in helgen med riktigt bra bubbligt vin från Penedes

    2021/04/09
  • En frasig pajdeg, tomat, lök och så massor av ost ger dig tomat- och lökpaj extravaganza!

    2021/04/07
  • En Mustig Tomatsoppa Med Frasig Grilled Cheese Passar Till Det Röda Från Loxarel.

    2021/04/03

Media & TV/Radio

  • Italiensk buffé med mina dryckestips i Tara

    2021/04/13
  • Mina dryckestips till Magasin TARAs läckra påskbuffé.

    2021/03/28
  • Nördiga och riktigt bra tips om mat och dryck inför påskhelgen här och på Club House.

    2021/03/25
  • Att resa med öl!

    2021/02/27
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top