fyll din brödstrut

När jag var ung så var jag scout. Jag rasslade omkring i skogen och lärde mig allt om fåglar, djur, växter samt att snabbt göra upp eld snabbt utan tändstickor. På den där elden bakade vi gärna pinnbröd. I Emmas och min senaste kokbok så gjorde vi brödstrutar av ungefär samma deg. Ett elegant och riktigt roligt sätt att servera t ex skagenröra. Prova vettja!

Brödstrutar
(6 stora eller 8 lite mindre)
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 tsk torkade örter
2 tsk salt
1,5 dl vatten
4 msk mjölk
0,5 dl matolja

6-8 stycken glass-strutar
aluminiumfolie

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt de blöta. Knåda ihop en smidig deg och dela den sedan i 6-8 delar. Rulla dessa delar till långa ormar.

Slå in de färdiga strutarna i aluminiumfolie. Börja längst ner och knip fast degen ordentlig trä eller rulla sedan resten av degen runt strutarna. Ställ dem sedan upp och ner över ett muffinsbläck eller koppar som tål ugnsvärme och baka av dem i 200 graders värme i cirka 12-15 minuter eller tills de är torra och gyllene.

När de är klara placerar du dem i varsitt glas och låter dem svalna innan du fyller dem med något riktigt gott. På bilden är det skagenröra. I morgon får du mitt recept på lite olika goda röror man kan fylla sina strutar med!

MUMS!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *