Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall
Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Gästspel hos Ulrika

by Anette Rosvall 2019/08/04
written by Anette Rosvall 2019/08/04

I ladan Hemma hos Ulrika, i Ronehamn på Gotland fick jag dela med mig av min matglädje och min inspiration. Det blev en härlig middag och jag bjöd jag på god mat tillsammans med de drycker som jag tyckte passade till.

  • Jag bjuder till middag
  • Rödbetscarpaccio
  • Gotländska ostar

Jag ville använda råvaror från Gotland så menyn bestod av rödbetor som jag hade hyvlat tunt med en mandolin och lagt in lätt i en lag. Rödbetorna serverades med en getostkräm, olivolja från härliga Portugal Valley.

Till det serverade vi ett rosévin från Domaene Gobelsburg #71293 för 129 kr. Det är lätt, fruktigt med medelhögsyra, smakar och doftar av röda bär som hallon och dessutom bjuder vinet på en smula jordighet som passar utmärkt till rödbetor.

Därefter fick gästerna mumsa på Gotländsk lammkorv med långsamt bakad vitkål och karamelliserad lök med äpple, brynt smör, öl- och vitlökssky samt gotländsk senap.

Till denna rätt fick man generöst nog både smaka öl, vitt och rött vin. Ölen Todd är en Ale från ett microbryggeri i närheten. På granngården Sigdes ligger Rone Bryggeri där Staffan och Eva både odlar, mältar och brygger sitt öl och tro mig det smakar väldigt gott.

Det vita vinet jag valt ut till denna härligt smöriga rätt var ett vitt vin gjort på druvan viognier från McManis i Kalifornien. Det är blommigt med ganska låg syra men med en fräsch fruktighet.
Det röda vinet finns endast i restaurangsortimentet men det kommer från Côte de Rhône. Jag tycker att vinerna därifrån ofta ha en hög syrlighet och en fruktighet som passar bra till grillat och speciellt till lamm.

På ostbrickan låg ostar från Stafva gård en Kogg-ost, en Stafva tryffelost, Stafva blå och Stafva vit. De serverades tillsammans med Urikas fröknäcke och lite Gotländsk honung. I glaset fick gästerna en skvätt sauterna (också från Restaurangsortimentet) som plockade upp både honung, tryffel och passar alldeles utmärkt till ost med lite blåmögelsmak.

Den sista rätten innan kaffe och choklad blev säsongens bär som jag lagt i en kryddig sockerlag. Den serverade med vispad crème fraîche smaksatt med mynta och lite honung. Lagom sött och samtidigt fräscht och somrigt. Till desserten fick gästerna ett glas av det röda lätt pärlande vinet Brachetto d´Acqui Nr 6260 för 95kr som smakar körsbär, mandel och hallon.

Vi som jobbade hade supertrevligt tillsammans med alla gäster och jag tackar & bockar för denna gång!

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
det är varmt! prova en rosa gazpacho
next post
Husmorsan talar!

You may also like

Res med vinet och hitta spännande drycker från...

2021/02/28

Vinkokt röd pasta…

2021/02/24

En vild lasagne

2020/10/09

Lättrimmad torskrygg ärtpure, skirat smör & betor

2020/10/07

mustig lammgryta

2020/09/29

Upp-och-ner-vänd vild kålpudding, rödlöksmarmelad med tranbär och sky

2020/09/28

Fläsk, jerk, majs & sötpotatis = mums!

2020/08/09

En lite annorlunda pytt i panna

2020/08/03

Grillad, fylld & uppbunden lax

2020/06/16

Vin till försommarens primörer

2020/05/22

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Res med vinet och hitta spännande drycker från hela världen!

    2021/02/28
  • Att resa med öl!

    2021/02/27
  • Gör din egen lemonad av citrusfrukter med nyttig ingefärssmak.

    2021/02/26
  • Långsamt bakad spetskål med fläskkotlett och äppelmoutarda – älskvärt gott

    2021/02/25
  • Vinkokt röd pasta…

    2021/02/24

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Tre gånger semla plus goda drycker som passar fint till. Vad säger du om det?

    2021/02/11
  • En semla med apelsin- och aprikostouche på smörig och tung briochebulle, Mums!

    2021/02/10
  • Ett vackert och smakfullt kärleksbarn mellan en semla och en kladdkaka.

    2021/02/09
  • Semmelbonanza först ut en chokladsemla med fyllning av rostade hasselnötter!

    2021/02/08

Media & TV/Radio

  • Att resa med öl!

    2021/02/27
  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top