Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall
Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Polsk soppa i bröd – Zurek!

by Anette Rosvall 2019/08/12
written by Anette Rosvall 2019/08/12
polen, soppa, bröd, öl, mat

I Emmas och min senaste bok finns ett helt kapitel med mat i bröd. Ljuvliga bilder utav Jenny Grimsgård och smaskiga recept så klart… Den här polska soppan är en smula tidskrävande. Men jag lovar att den är god och värd ansträngningen. Du börjar med en surdegsbas.

Det här behöver du:

Surdegsbas
5 dl vatten
1 3/4 dl rågmjöl

Soppa
1 morot
4 potatisar
100 gram sidfläsk
en bit purjolök
lite smör
1,5 liter grönsaksbuljong
2 vitlöksklyftor
100 gram rökt korv
mejram
salt och peppar
1 dl grädde

Till servering

Små runda eller ett stort runt bröd
4 hårdkokta ägg
färska örter

Gör så här:

Börja med surdegen, koka upp vattnet till 50 grader, låt det svalna en smula och rör sedan ner mjölet till en klumpfri smet. Häll ner i en glasburk med lock och låt stå framme i rumstemperatur i ett par dagar. Den ska bli sur!
När det luktar behagligt och basen är sur är det dags att fortsätta. Skala och skär dina tillbehör i lagom ätvänliga bitar. Fräs dem sedan i en ganska stor gryta. Häll ner buljongen och låt allt puttra småtrevligt i cirka 10 minuter. Efter detta ska surdegsbasen ner i grytan och få ett uppkok innan du fortsätter pytsa ner vitlök, korv och grädda. Smaka av med salt, peppar och mejram.

Servering. Ta fram bröden och skär av toppen ställ det i en djup tallrik, tänk hetvägg utan mandelmassa. För istället för mandelmassa ska detta bröd nu fyllas med soppa, hårdkokt ägg och lite vackert grönt.

Smaklig spis!


0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Husmorsan talar!
next post
Snackar på STAR FM igen!

You may also like

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Kyckling med skummad dragongrädde, primörer, risotto med tryffel...

2021/01/09

Rostad blomkål från Tel Aviv

2021/01/04

Potatisbröd med rökt lax

2020/12/21

Vem vill inte ha hårda paket till jul?...

2020/12/18

Bearnaise battle – en landskamp i sås

2020/11/15

Kommer aldrig mer att missa kladdkakans dag!

2020/11/07

En vild lasagne

2020/10/09

Marsmallow Teacakes

2020/08/28

Rödbetor i kakan till fruntimmer nr 7

2020/07/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Gör din egen lemonad av citrusfrukter med nyttig ingefärssmak.

    2021/02/26
  • Långsamt bakad spetskål med fläskkotlett och äppelmoutarda – älskvärt gott

    2021/02/25
  • Vinkokt röd pasta…

    2021/02/24
  • Supersmarrig laxrilette med vacker rosa syrad lök på smörfrasigt bröd.

    2021/02/22
  • En underbar middagsutmaning gjorde kålpuddingen smaskigt vegetarisk.

    2021/02/20

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Tre gånger semla plus goda drycker som passar fint till. Vad säger du om det?

    2021/02/11
  • En semla med apelsin- och aprikostouche på smörig och tung briochebulle, Mums!

    2021/02/10
  • Ett vackert och smakfullt kärleksbarn mellan en semla och en kladdkaka.

    2021/02/09
  • Semmelbonanza först ut en chokladsemla med fyllning av rostade hasselnötter!

    2021/02/08

Media & TV/Radio

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top