äppel- & calvadoschutney

Du som har mycket äpplen kvar på trädet kanske vill ha ett alternativ till paj och mos. Här kommer recept på en makalöst god äppel- och calvadoschutney. Det är min svägerskas favorit och du kan säkert impa på din släkt också när du servera chutneyn till ostbrickan eller till fläsk- och fågelkött.

recept, höst, Äpple, calvados, chutney

Äppel- och calvadoschutney
saften och skalet från 1/2 citron
5 äpplen (friska och fasta)
100 gram torkade aprikoser (klippta i bitar)
2 msk vatten
4 msk calvados
2 dl syltsocker
0,5 dl mörkt muscovadosocker
0,5 tsk salt
0,5 halv gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta

Riv skalet och pressa saften ur citronen. Skala och kärna ur äpplena
samt skär dem i fina klyftor. Klipp de torkade aprikoserna i små
bitar. Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka ihop i ca 25-30
minuter, rör om då och då och häll sedan upp i väl rengjorda burkar och servera till fläskkött, kyckling eller till en smaskig getost.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *