godbitar från Canada

Nanaimobitar är små godsaker som ursprungligen kommer ifrån Canada. Där kan bitarna ha både grön och rosa fyllning, med olika smaksättning. Här får du en ruta med tung chokladsmak och smaskig vaniljfyllning. Passar allra bäst iskall med en kopp starkt kaffe till, och i små doser annars får man chokladslag.   
 
Botten
100 g smör
100 g smält choklad
150 g kex i små, små bitar (t ex mariekex)
0,5 dl riven kokos
0,5 dl hackade nötter (jag valde rostade hasselnötter)
0,5 dl socker
3 msk kakaopulver
2 ägg (ihopvispade)
 
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett smörat bakplåtspapper i en ugnsform 25-35 cm. Smält smöret på låg värme i en kastrull, ner med alla ingredienser i kastrullen och rör runt tills det tjocknar. Platta sedan ut massan på bakplåtspappret. Enkelt, eller hur? Låt botten gå i ugnen i ca 10 minuter, låt den svalna. Under tiden gör du fyllning 1:
 
Fyllning 1
200 g mjukt smör
9 dl florsocker
1 dl tjock vaniljkräm (jag gjorde min på Marsánpulver, men du kan försåts vara riktigt duktig och koka en egen vaniljkräm)
1 tsk vaniljsocker
 
Vispa ihop ingredienserna med en elvisp, det ska bli fluffigt och utan klumpar. Bred fyllning 1 över den avsvalnade botten och ställ in i kylskåpet medan du gör fyllning 2.
 
Fyllning 2
200 g mörk choklad hackad i riktigt små bitar
2 dl grädde
100 g smör
 
Jag garnerade min kaka med lite smält vit choklad. Lägg chokladen i en bunke. Låt grädden koka upp, häll den över chokladbitarna och rör runt så att all choklad löser upp sig i grädden. Mmmmm. Medan massan fortfarande är varm rör du ned smöret. Låt massan svalna och bred den sedan över den kalla kakan. Låt stå i kylen tills allt har svalnat ordentligt, skär i små tunna skivor eller bitar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *