Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Aunt Daisys fruktkaka

by Anette Rosvall 2019/10/14
written by Anette Rosvall 2019/10/14

Här får ni receptet på en snabb och lätt kaka som nästan bakar sig själv och som passar bra med vilken frukt som helst. Det är liksom ett riktigt bra sätt att ta vara på lite bedagade päron, äpplen som kanske inte är superspänstiga men ändå smakar gött!

På bilden i boken det päron och tranbär för att ge kakan lite höstkänsla, men det smakar gott med persikor, plommon och äpplen också. Grundkakan är i från boken Det bästa från Magnolia Bakery i New York som jag fick nöjet att göra om till svenska. Jag  har bakat det mesta ur den och tycker att alla recept är riktigt bra.

Aunt Daiysis Fruktkaka eller Aunt Daisy’s Fresh Fruit Torte

Anette Rosvall Här får ni receptet på en snabb och lätt kaka som nästan bakar sig själv och som passar bra med vilken frukt som helst. Det är liksom ett riktigt bra sätt att ta vara på lite bedagade päron, äpplen som kanske inte är superspänstiga men ändå smakar gött! Kokböcker Aunt Daisys fruktkaka European
Serves: 6-8 Prep Time: 15 Cooking Time: 60 60

Ingredients

drygt 100 gram smält smör
2.5 dl socker
2 stora rumstempererade ägg
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 stort päron i skivor (eller annan frukt)
drygt 1 dl tranbär (eller annan frukt)
1 msk kanelsocker

Instructions

Sätt ugnen på 175 grader och smöra och mjöla en ugnsform (22 cm i diameter)och lägg gärna ett bakplåtspapper i botten. Då blir det lättare att ta loss kakan i slutet. Vispa smöret och sockret tills det blir krämigt och fluffigt, tar ungefär 3 minuter med elektrisk visp. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt mellan varje. I med mjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda ordentligt. Häll smeten i formen och lägg sedan päronskivor i ett snyggt mönster över smeten. Strö över tranbär och kanelsocker och låt kakan sedan gräddas i cirka 1 timme eller tills den är gyllene och fast. Servera gärna med en klick vispad grädde.

Aunt Daisy’s Fresh Fruit Torte

bakatfruktkaffekakaMagnolia Bakery
0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Smörgåstårta in english!
next post
Välj vin från ett annat håll

You may also like

Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok,...

2021/01/25

Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

2021/01/22

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Sök på inlägg

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Jag är utbildad art director, lärare och sommelier och har gett ut 15 kokböcker. Jag arbetar med att skapa recept, stajla och fotografera mat och dryck. Dessutom tipsar jag om dryck på radion och skriver i diverse magasin, sajter och tidningar. Jag är talesperson för Stellagalan och utvald till en av 2019 års Superkommunikatörer av tidningen Resumé.

Sociala medier

Twitter Instagram Pinterest Linkedin Youtube Email Bloglovin

Populära poster

  • 1

    Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok, en ragu bolognese på högrev.

    2021/01/25
  • 2

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22
  • 3

    Polsk soppa i bröd – Zurek!

    2019/08/12

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top