Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall
Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Äppeltartlett med rostad choklad

by Anette Rosvall 2019/11/13
written by Anette Rosvall 2019/11/13

För att öka mitt doftbibliotek luktar jag på nästan allt och jag kan utan att överdriva säga att äpplen från Sverige har en sällsynt god doft. Det är en enorm skillnad att sniffa på den tjusiga blanka frukten som rest långt i sina kartonger jämfört med de oftast lite skruffigare svenska äpplena. Men vet du! trots att utländska äpplen oftast är vackrare i både färg och form så väljer jag utan att tveka de svenska alla gånger. För det är inte bara doften som skiljer för även smaken är faktiskt oftast bättre.

Så köp ett gäng svenska och gör till exempel den här tartletten med tunt skivad frukt och rostad vit choklad. Servera som den är eller med en klick god, gräddig vaniljglass. Om du vill ha något extra smaskigt i glaset till så skulle jag vilja föreslå en liten skvätt Brännland Iscider Nr 76345.

Äppeltartlett med rostad vit choklad.

Serves: 8-10

Det här behöver du:

4 st Smördegs, plattor
2 st Äpplen, i tunna skivor
25 gram mandelmassa i tunna skivor
1 ägg, uppvispat
½ st Citron, saften av
100 gram vit choklad

Gör så här:

Börja med att dela dina smördegsplattor i fyrkanter kavla dem lite granna och vik upp en kant som
du naggar lite granna med en gaffel. Lägg dem nu på en bakplåt med papper, pensla hela plattan
med det uppvispade ägget.

Skala och skär äpplet i väldigt tunna rundlar, skär även mandelmassan i tunna skivor. Lägg en
äppelskiva på varje smördegsfyrkant. Placera sedan en skiva mandelmassa ovanpå, och till sist en
skiva äpple överst. Riv nu vit choklad grovt över tartletterna och baka sedan av det hela i 180
grader i cirka 15 minuter. Kolla väldigt noga så att ingenting blir bränt och trist. Tag ut dina tartletter
när de är gyllenbruna och frasiga, servare eventuellt med en kula vaniljglass.

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Risotto, ljummen vintersallad m topping
next post
Vin på torkade druvor

You may also like

Gör din egen lemonad av citrusfrukter med nyttig...

2021/02/26

Långsamt bakad spetskål med fläskkotlett och äppelmoutarda –...

2021/02/25

Vinkokt röd pasta…

2021/02/24

Supersmarrig laxrilette med vacker rosa syrad lök på...

2021/02/22

En underbar middagsutmaning gjorde kålpuddingen smaskigt vegetarisk.

2021/02/20

Köttbollar på kyckling med coleslaw och het, grön...

2021/02/19

Idag fyller bästisen jämt och jag firar med...

2021/02/18

Soppa på spenat eller grönkål

2021/02/17

Rainbow brunch med amerikanska pannkakor och hallon i...

2021/02/16

Äter du vegetariskt på måndagar? Prova då denna...

2021/02/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Att resa med öl!

    2021/02/27
  • Gör din egen lemonad av citrusfrukter med nyttig ingefärssmak.

    2021/02/26
  • Långsamt bakad spetskål med fläskkotlett och äppelmoutarda – älskvärt gott

    2021/02/25
  • Vinkokt röd pasta…

    2021/02/24
  • Supersmarrig laxrilette med vacker rosa syrad lök på smörfrasigt bröd.

    2021/02/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Tre gånger semla plus goda drycker som passar fint till. Vad säger du om det?

    2021/02/11
  • En semla med apelsin- och aprikostouche på smörig och tung briochebulle, Mums!

    2021/02/10
  • Ett vackert och smakfullt kärleksbarn mellan en semla och en kladdkaka.

    2021/02/09
  • Semmelbonanza först ut en chokladsemla med fyllning av rostade hasselnötter!

    2021/02/08

Media & TV/Radio

  • Att resa med öl!

    2021/02/27
  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top