Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall
Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Nicoise m tonfisk & picklad rödlök.

by Anette Rosvall 2019/11/25
written by Anette Rosvall 2019/11/25

Lite glad blev jag allt när jag läste att tonfisken har kommit tillbaka till Svenska vatten. Det verkar som om vattnen och djurlivet runt Sveriges kuster håller på att hämta sig. Därför är det viktigt att fortsätta tänka på vad man handlar för fisk. Att köpa MSC märkt är en självklarhet för mig och så verkar många tänka och kanske är det en av anledningarna till att vi nu ser mer liv i våra hav. Prova gärna att göra den här rätten. Min variant av Sallade Nicoise med frasig färskpotatis, primörer och rosastekt tonfisk som självklart MSC-märkt – det är gott både för dig och för jorden!

Den här rätten innehåller ganska många ingredienser som inte riktigt lirar toppenbra med vin. Därför rasslar jag iväg till ölhyllan och denna gång. Jag har blivit riktigt förtjust i den belgiska varianten Wit Bier som är en sort veteöl. Den blir opak för att skummet lägger sig som en hinna i hela glaset. Smaken blir rund och fruktig och inte så besk… dessutom hittar du nästan alltid smak av apelsin och korianderfrö och det tycker jag är gott!

  • Belgisk Witt Poppels Bryggeri Nr 88218
  • Vedett Witt Nr 1303


Nicoise m tonfisk & picklad rödlök.

Det här behöver du:

3 små färskpotatisar per person
3 msk vitt vin
2 msk vitvinsvinäger
1 msk olja
1 msk smör
2 ägg
100 gram gröna bönor
1 liten finhackad rödlök
4-6 små körsbärstomater
2 nävar sallad av valfri sort
200 gram MSC-märkt albacore tonfisk
salt o peppar

Dressing
2 msk svart olivtapenade
4 msk vitvinsvinäger

Till servering
Festkapris och oliver
några nypor provensalska kryddor
1/2 pressad vitlök
6 msk olivolja
Rör ihop alla ingredienser, smaka av m salt, svartpeppar och en liten nypa socker.

 

Gör så här:

Skär de kalla potatisarna i halvor, häll olja o smör i het stekpanna när smöret slutat fräsa lägger du i potatisarna. Låt dem få lite gyllene yta runtom och häll sedan på vin och vinägern, låt det dunsta i värmen. Lägg potatisen på ett fat och ställ den åt sidan ett slag. Sedan gör du samma procedur med de gröna bönorna. Koka sedan ett ägg per person som du vill ha det. Sotstek den färska tonfisken, lägg åt sidan medan du fortsätter med de färska grönsakerna. Skölj, dela och lägg upp, tills sist ringlar du dressingen över salladen och njuter din sallad.

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Riesling på radion
next post
Battenberg… en kunglig kaka.

You may also like

Gör din egen lemonad av citrusfrukter med nyttig...

2021/02/26

Långsamt bakad spetskål med fläskkotlett och äppelmoutarda –...

2021/02/25

Vinkokt röd pasta…

2021/02/24

Supersmarrig laxrilette med vacker rosa syrad lök på...

2021/02/22

En underbar middagsutmaning gjorde kålpuddingen smaskigt vegetarisk.

2021/02/20

Köttbollar på kyckling med coleslaw och het, grön...

2021/02/19

Idag fyller bästisen jämt och jag firar med...

2021/02/18

Soppa på spenat eller grönkål

2021/02/17

Rainbow brunch med amerikanska pannkakor och hallon i...

2021/02/16

Äter du vegetariskt på måndagar? Prova då denna...

2021/02/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kändisviner, är det bara bra eller?

    2021/03/01
  • Res med vinet och hitta spännande drycker från hela världen!

    2021/02/28
  • Att resa med öl!

    2021/02/27
  • Gör din egen lemonad av citrusfrukter med nyttig ingefärssmak.

    2021/02/26
  • Långsamt bakad spetskål med fläskkotlett och äppelmoutarda – älskvärt gott

    2021/02/25

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Tre gånger semla plus goda drycker som passar fint till. Vad säger du om det?

    2021/02/11
  • En semla med apelsin- och aprikostouche på smörig och tung briochebulle, Mums!

    2021/02/10
  • Ett vackert och smakfullt kärleksbarn mellan en semla och en kladdkaka.

    2021/02/09
  • Semmelbonanza först ut en chokladsemla med fyllning av rostade hasselnötter!

    2021/02/08

Media & TV/Radio

  • Att resa med öl!

    2021/02/27
  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top