Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall
Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Tipselips på knäckhantering!

by Anette Rosvall 2019/12/16
written by Anette Rosvall 2019/12/16

Det här är ett av mina bästa jultips. Stå inte och yla över att knäcken rinner ut ifrån de små formarna, gör som jag alltid gjort smörj långpannan, brickan eller bakplåtspappret med smör eller olja innan du ställer ut de små formarna. Det funkar med ischokladformar oxå föralldel. Hörde att Ernst ondgjorde sig över sina knäckformar som välte när han försökte hälla het knäcksmet i dem.

Men nu är det då alltså officiellt – Mitt absolut bästa jultips: Smörj formen/brickan/pappret innan, om man nu inte gillar att ta bort allt krafs som hamnat utanför förstås 😉

Det här behöver du:

Knäck!

2 dl socker
2 dl sirap (ljus eller mörk smaken är som baken)
2 dl grädde
1 dl finhackad skalad mandel

 

Gör så här:

Blanda alla ingredienserna förutom mandeln i en tjockbottnad kastrull och koka tills smeten är ca 124 grader eller tills smeten blivit så hård att det går att göra en kula av smeten när du häller en liten klick i ett iskallt glas vatten (kallas kulprovet)

Man kan om man vill smaksätta knäcken med lite andra grejor oxå t ex: pepparmyntskarameller, finhackad choklad, pinjenötter, valnötter eller, ja det är faktiskt bara fantasin som sätter stopp för vad du kan stoppa i din knäcksmet. När smeten är klar gör som jag gör, smöra plåten, ställ ut dina formar, blanda i mandeln och fyll de små formarna med smet. Låt svalna om du kan – Njut!

bästa jultipsetErnstjulknäckordningtips
1 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Snaps och öl till julbordet.
next post
Birgittas bästa chokladkolor

You may also like

Måndag betyder härlig vegomat, en skrynklig klänning och...

2021/04/12

Godaste drinktilltugget är små puffiga Gougères med getost...

2021/04/10

Har du hört talas som Ballmers peak?

2021/04/08

Snabbt, enkelt och riktigt djävla gott. Den godaste...

2021/04/06

En Mustig Tomatsoppa Med Frasig Grilled Cheese Passar...

2021/04/03

Grilled cheese bästa comfort food för dig som...

2021/04/02

Getostlåda, sallad på grillad paprika och dryckestips. Helgen...

2021/04/01

Fyll glaset med ett rött från Loxarel i...

2021/03/31

Den vackraste vårdrinken en granite med rosa gin

2021/03/30

Äppeltartlett med rostad choklad

2021/03/29

1 comment

Sandra 2012/12/19 - 20:29

Jag kan komplettera med ett tips som svider… ICA-människa som jag är.. ICA’s egna knäckformar är katastrofdåliga.. allt fastnar i dem 🙁

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Italiensk buffé med mina dryckestips i Tara

    2021/04/13
  • Måndag betyder härlig vegomat, en skrynklig klänning och en katt som snarkar i soffan.

    2021/04/12
  • Godaste drinktilltugget är små puffiga Gougères med getost och rosmarinpiffad honung

    2021/04/10
  • Mysfira in helgen med riktigt bra bubbligt vin från Penedes

    2021/04/09
  • Har du hört talas som Ballmers peak?

    2021/04/08

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Godaste drinktilltugget är små puffiga Gougères med getost och rosmarinpiffad honung

    2021/04/10
  • Mysfira in helgen med riktigt bra bubbligt vin från Penedes

    2021/04/09
  • En frasig pajdeg, tomat, lök och så massor av ost ger dig tomat- och lökpaj extravaganza!

    2021/04/07
  • En Mustig Tomatsoppa Med Frasig Grilled Cheese Passar Till Det Röda Från Loxarel.

    2021/04/03

Media & TV/Radio

  • Italiensk buffé med mina dryckestips i Tara

    2021/04/13
  • Mina dryckestips till Magasin TARAs läckra påskbuffé.

    2021/03/28
  • Nördiga och riktigt bra tips om mat och dryck inför påskhelgen här och på Club House.

    2021/03/25
  • Att resa med öl!

    2021/02/27
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top