Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Köttbullar finns i hela världen.

by Anette Rosvall 2019/12/21
written by Anette Rosvall 2019/12/21
Anette Rosvall, recept, köttbullar God Jul, svenskt kött,

Man kan tro att köttbullar är något av det svenskaste som finns. Men tro mig man hittar bollar av kött i nästan hela världen. De olika köken sätter så klart sin prägel på kryddning, storlek och hur de serveras. Själv tycker Jag att det är lite terapeutiskt att stå och rulla jämna fina bollar av smeten. Det kan kanske vara så att jag gör norra Europas godaste julköttbullar… Men om du inte tycker det är kul att rulla själv så är ett bra kitchen hack. Köp riktigt bra kvalitet på färdiga och så precis innan servering steks varma, frasiga i smör och kanske också piffas upp lite extra med nymald kryddpeppar.

Anette Rosvall, recept, köttbullar God Jul, svenskt kött,

Anettes julköttbullar

Anette Rosvall Jag tycker att det är lite terapeutiskt att stå och rulla jämna fina bollar av smeten och kanske gör jag norra Europas godaste julköttbullar… Recept Köttbullar finns i hela världen. European

Det här behöver du:

2 kg köttfärs, nöt- eller blandfärs

3 dl  vitt torrt bröd (riv i bitar)

2 ägg

4 dl mjölk eller grädde

2 dl julöl

2 stora hackade eller rivna gula lökar

3 rivna vitlöksklyftor

Salt och nymald svartpeppar

4 msk kalvfond

 

Gör så här:

Blanda ströbröd med lök, kryddor, fond, ägg och mjölk/grädde och låt svälla en liten stund. Blanda i färsen och arbeta smeten med händerna. Om du arbetar den länge och brutalt blir bullarna stunsigare och som små studsbollar. Knådar du dem kort och lätt får du luftigare köttbullar. Smaken är som baken, så gör det som känns bäst för dig. Rulla ut 140 små eller 100 stora köttbullar. Stek dem på bakplåtspappersklädd plåt i ugnen i 225 grader i 15 minuter. När du värmer dem på själva julafton fräser du dem en stund i stekpannan så får de snyggare yta

#köttbullar #godjul #svensktkött #anetterosvall #recept
0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Nyårsbubbel på radion.
next post
Saffransbullar my way

You may also like

Lyckan över att kålen är i säsong. Jag...

2021/01/27

Kokosfräst fisk med kokosris samt chilihet salsa med...

2021/01/26

Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok,...

2021/01/25

Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

2021/01/22

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Lyckan över att kålen är i säsong. Jag bakar den länge och serverar med örter och smör.

    2021/01/27
  • Kokosfräst fisk med kokosris samt chilihet salsa med Riesling – Ja Tack!

    2021/01/26
  • Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok, en ragu bolognese på högrev.

    2021/01/25
  • Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

    2021/01/22
  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top