Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Roséchampagne är romantiskt

by Anette Rosvall 2019/12/04
written by Anette Rosvall 2019/12/04

Det har säkert inte undgått någon att jag gillar champagne. Men visst är det lite extra romantiskt med roséchampagne. Bubblor är alltid superhärligt men de rosafärgade gör liksom livet ännu lite mer kärleksfullt.

Visst är det även så att rosé champagne passar lite extra bra till mat också. Vissa klarar till och med ljust kött som kyckling och kalv. Här kommer några några tips på några flaskor som jag tycker är extra goda, snygga, bra och härliga!

  • Laurent-Perrier
    Cuvée Rosé Brut
  • Charles Heidsieck
    Rosé Réserve
  • Gosset Grand
    Rosé Brut
  • Bollinger Rosé
  • Comtes de
    Champagne Rosé
  • Louis Roederer Rosé
  • Henriot Brut Rosé
  • Deutz Rosé
    Vintage 2014

Laurent-Perrier Cuvée Rosé Brut nr 74804 för 649kr – En krispig champagne med intensiv smak och doft av olika sorters röda bär med med grädde. Bubblorna och den rostade brödigheten mjukar av den höga krispiga syran.

Charles Heidsieck Rosé Réserve Nr 77426 för 569kr – En elegant champagne som har doft och smak av rosor, persika och jordgubbar. Jag hittar även en rondör av grädde och franska smöriga kanelkakor.

Gosset Grand Rosé Brut Nr 7405 för 499kr – En fin bubblig dryck med friska toner av röda äpplen, röda bär, mineralsälta, kex och en liten skön beska i form av rosa grapefrukt.

Bollinger Rosé Nr 7755 för 619kr – En matvänlig champagne ung och friskt med toner av röda bär som smultron samt röda äpplen, mineralitet kex och rostat bröd.

Comtes de Champagne Rosé 2007 Nr 97029 för 1.795 kr – Det finns några ynka flaskor kvar av detta fantastiska vin som fått vila i hela 10 år på sin jästfällning. Det är krämigt, härligt och komplext med fina toner av torkade rosor, röda bär

Louis Roederer Rosé 2013 Nr 77226 för 599kr – Roederer är en av mina favoritproducenter. Alltid bra grejor för en rimlig peng. Deras rosé bjuder på en balans mellan frisk fruktig syra och mogen frukt. Toner av smultron, örter, blodgrape och nougat.

Henriot Brut Rosé Nr 81422 för 579 kr – En balanserad och aromatisk dryck med smak och doft med inslag av hallon, jordgubbar, körsbär, blodgrape, mineral, smöriga kex och blommor.

Deutz Rosé Vintage 2014 Nr 95943 för 599 kr – En något ung champagne som bjuder på röda äpplen, plommon, nougat, rostat bröd och mineral men kanske behöver lite mer tid.

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Äventyr i Alba med tryffelhundar, pasta & vin.
next post
Gravad oxfilé surf, turf and wood

You may also like

Smarrig meny till underbara Ingela.

2022/05/22

Vin till försommarens primörer

2022/05/20

Vårkyckling med tillbehör

2022/05/06

Så här på våren vill man ha lätt...

2022/05/03

Matlagning och vinprovning med Amka

2022/04/29

Rosa vin i vackra flaskor.

2022/04/18

Tortelloni med brynt smör, rostade hasselnötter och parmesan

2022/04/17

Lasagne med lamm & fårbechamel och andra goda...

2022/04/13

Jag tar över en vinbar!

2022/03/22

Getostgratinerad Borsjst

2022/03/21

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Efterrättspizza med jordgubbar, rabarber, vit choklad och frasig smördeg. Ett enkelt och vansinnigt gott avslut.

    2022/05/24
  • Evas mammas amerikanska rabarberpaj.

    2022/05/23
  • Smarrig meny till underbara Ingela.

    2022/05/22
  • Blåbär+crunch+muffins = liten portionspaj.

    2022/05/21
  • Vin till försommarens primörer

    2022/05/20

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon jordgubbar julmat kaka kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vitt vin ägg

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Smarrig meny till underbara Ingela.

    2022/05/22
  • När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad smörgås börjar änglarna sjunga.

    2022/05/16
  • Matlagning och vinprovning med Amka

    2022/04/29
  • Jury i Dagligvarugalan

    2022/04/11

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt