Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall
Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Daal med röda linser

by Anette Rosvall 2020/01/30
written by Anette Rosvall 2020/01/30

Om daal är en soppa eller en gryta låter vi vara osagt. Men i vilket fall som helst är tiden av största vikt när man gör en gryta. Ju längre rätten får koka och får den sedan också stå till sig ett tag så blir den ändå godare faktiskt. Man brukar säga att smakerna gifter sig, men kanske de bara trivs bättre ihop ju längre de får umgås vad vet jag. Den här grytan är en linsgryta med extra allt. Gör den du kommer inte bli besviken.

Daal med röda linser

Serves: 6

Det här behöver du:

400 gram grytbitar av lamm t ex bog gärna med benet kvar.
5 cm färsk ingefära
1 stor gul lök
3 stycken vitlöksklyftor
1 grön chilifrukt
4 stycken färska tomater
3 msk gee eller smör
1 msk garam masala
1 msk spiskummin
1 tsk gurkmeja
0,5 msk torkad koriander
en nypa socker
1 lagerblad
skal och saft från 1 citron
2,5 dl röda linser
1 l vatten
1 tsk salt (minst)

Gör så här:

Finhacka ingefära, vitlök, lök och chilifrukt. Ner med smör i en gryta och låt sedan allt det finhackade förutom tomaterna dyka ner där i. Därefter ska alla kryddor ner i det heta smöret för att släppa alla sina smaker. När det doftar oemotståndligt så skall resten av ingredienserna också ner grytan. Nu ska hela härligheten småputtra i cirka 60 minuter eller ungefär lika lång tid som det tar tills köttet är klart och lossnar från benet. Innan servering tar du upp köttet, mixar soppan och bjuder sedan soppan med köttet eventuellt yoghurt och bröd.

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Smördegsinbakad ost med chutney
next post
Hållbara råd tänk som husmorsan

You may also like

Var rädd om ogräset

2021/04/19

Rabarberflarn med rostad choklad.

2021/04/18

Smörbakad spetskål, rostade hasselnötter libbsticke-aioli, friterad kapris och...

2021/04/17

Steak & Onion sandwich på fransyska.

2021/04/16

Krispigt rostad jordärtskocka med smetana, syrad lök och...

2021/04/15

Kryddsmör döpt efter Paris men som kommer från...

2021/04/14

Fläskkött med Gremolata, hemgjorda vinägerchips toppade med Majonnäs...

2021/04/14

Måndag betyder härlig vegomat, en skrynklig klänning och...

2021/04/12

Godaste drinktilltugget är små puffiga Gougères med getost...

2021/04/10

Har du hört talas som Ballmers peak?

2021/04/08

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Var rädd om ogräset

    2021/04/19
  • Rabarberflarn med rostad choklad.

    2021/04/18
  • Smörbakad spetskål, rostade hasselnötter libbsticke-aioli, friterad kapris och picklad gulbeta samt crudite på polkabeta

    2021/04/17
  • Steak & Onion sandwich på fransyska.

    2021/04/16
  • Krispigt rostad jordärtskocka med smetana, syrad lök och rom, är en riktigt bra start.

    2021/04/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Smörbakad spetskål, rostade hasselnötter libbsticke-aioli, friterad kapris och picklad gulbeta samt crudite på polkabeta

    2021/04/17
  • Fläskkött med Gremolata, hemgjorda vinägerchips toppade med Majonnäs På Grillad Citron Och en äppelmustsås från himmelen!

    2021/04/14
  • Godaste drinktilltugget är små puffiga Gougères med getost och rosmarinpiffad honung

    2021/04/10
  • Mysfira in helgen med riktigt bra bubbligt vin från Penedes

    2021/04/09

Media & TV/Radio

  • Italiensk buffé med mina dryckestips i Tara

    2021/04/13
  • Mina dryckestips till Magasin TARAs läckra påskbuffé.

    2021/03/28
  • Nördiga och riktigt bra tips om mat och dryck inför påskhelgen här och på Club House.

    2021/03/25
  • Att resa med öl!

    2021/02/27
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top