Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Smördegsinbakad ost med chutney

by Anette Rosvall 2020/01/29
written by Anette Rosvall 2020/01/29

Nu när det finns så många nyttiga varianter på den lite shamade haloumi-osten. Så tänkte jag tipsa om en galet god förrätt som kanske inte så många har provat. Men ändra på det, laga den, ät den vettja, ni kommer att utropa: – Ah! vilken liten mumsbit!

Smördegsbakad ost med plommonchutneyn:

Anette Rosvall Nu när det finns så många nyttiga varianter på den lite shamade haloumi-osten. Så tänkte jag tipsa om en galet god förrätt som kanske inte så många har provat. Men ändra på det, laga den, ät den vettja, ni kommer att utropa: – Ah! vilken liten mumsbit! Recept Smördegsinbakad ost med chutney European

Ingredients

Smördegsinbakad ost
Eldost eller annat hållbart alternativ till halloumin
Smördeg i färdigutbakade ark
1 äggula till pensling
1 näve mynta
1 näve basilika
Chiliflakes
Matolja

Chutney
150 g torkade plommon, hackade
50 g valnötter, hackade
1 kanelstång
1/2 dl vitvinsvinäger
5 nejlikor
3 kardemummakapslar
2 vitlöksklyftor, finhackade
Några nypor chiliflakes
1 näve finhackad mynta
3 dl vatten
1/2 dl socker

 

Instructions

Den smördegsbakade osten gör du på detta vis. Skär osten i 1 centimeter tjocka bitar. Lägg varje bit ost på en större bit smördeg. Placera lite mynta, basilika och chili på varje ost. Pensla och vik ihop till ett fint litet kuvert, pensla lite till utanpå. Hetta upp oljan och fritera dina små knyten, det brukar räcka med ca 2 min per knyte. Hiva upp knytet på lite hushållspapper så oljan får rinna av. Njut sedan med plommonchutney.

...och plommonchutneyn gör du så här: Blanda ihop allt utom myntan i en kastrull och småkoka i en halvtimma. När det är klart hivar du ner myntan, stjälper ner chutneyn i en burk och låter stå kallt tills det är dags!

grekisk matgrillahalloumiitalienostsnackssommar
0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Billiga bra vita viner
next post
Daal med röda linser

You may also like

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Tänk hållbart och förädla råvaror i säsong

2021/01/12

Bi bim bap – smaskig, kladdig och alldeles...

2021/01/11

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21
  • Pizza! Hemgjord eller take away?

    2021/01/20
  • Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa, bubbel och små lila blommor.

    2021/01/19
  • Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig på samma gång.

    2021/01/17

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grill grilla grillat jordgubbar jul kyckling kött köttfri måndag långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor sill smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin wasabi

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top