Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Sazarac första veckan efter nyår

by Anette Rosvall 2020/01/17
written by Anette Rosvall 2020/01/17

Jag träffade min kusin häromdagen och hon berättade att hon hade avlagt två nyårslöften. Det ena var att säga JA! oftare, nästan hela tiden faktiskt. Det andra var att hon skulle fika mera och helst med bullar och kakor. Jag gillade verkligen den varianten på nyårslöften men jag tror att det möjligen är en smula ovanligt. För de flesta vill nog dra ner på sötsaker, alkohol och andra onyttigheter. För min del lutar det nog mot att jag jag nog gör som min kusin för jag är en njutningslysten person som har svårt att säga nej. Så istället för att tipsa om billigt och alkoholfritt så tänkte jag bjuda på en riktigt god fredagsdrink. Sazerac är en klassiker som härstammar från New Orleans och innehåller absint, rye whisky, bitter och är galet god!

Anette Rosvall Fredagsdrinken Sazerac är en klassiker som härstammar från New Orleans och innehåller absint, rye whisky, bitter och är galet god! Dryckestips drink, Sazarac, New Orleans, absint, rye, whisky, coctail European

Ingredients

5 cl rye whisky
1 tsk citronsockerlag
2 stänk Peychauds bitter
olja från pressat citronskal
några droppar absint
is

 

Instructions

Droppa ner absint i ditt glas och virla runt så att hela glaset tar smak. Fyll det sedan med isbitar och skaka sedan resten av ingredienserna kalla. Sila av ner i glaset, vrid runt ditt citronskal och servera sedan drinken.

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Amarone, ripasso & recioto
next post
Blinier med löjrom & smetana

You may also like

Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok,...

2021/01/25

Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

2021/01/22

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Var inte rädd för söta viner!

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok, en ragu bolognese på högrev.

    2021/01/25
  • Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

    2021/01/22
  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21
  • Pizza! Hemgjord eller take away?

    2021/01/20
  • Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa, bubbel och små lila blommor.

    2021/01/19

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top