Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Rosa dryck på Alla hjärtans dag

by Anette Rosvall 2020/02/14
written by Anette Rosvall 2020/02/14
990

Att de rosa vinerna passar fint en solig dag är det väl ingen som har ifrågasatt, men att det sitter som en smäck till mat vilken dag som helst kanske inte är lika välkänt. Vinerna kommer i en bred färgskala från ljust underklädsrosa till kraftfullt discorosa. På samma sätt är det med smakerna. Från lätt och elegant i smak och doft till kraftfullt kanske till och med med tanniner. Färg och smak beror på vilka druvor som används men även på hur länge skalen har fått laka ur eller macerera som det heter på vinspråk. Men varför vi bara dricker rosé på våren har jag aldrig fattat det är ett utmärkt komplement till många maträtter och ett smart alternativ när man inte vill välja om man vill ha rött eller vitt.

Mateus Nr 2571 för 69 kr – Det här är det allra första vinet jag någonsin köpte själv och drack. Det har en låg alkoholhalt är lätt pärlande, vackert rosa i färgen och smakar lite som hallongodis i munnen. Som ung och nybörjare tyckte jag att det var fantastiskt gott. Jag kan fortfarande tycka att det kan ha sin plats på matbordet till exempel till en smarrig kycklingsallad med hallonvinegrätt.

Tavel Les Lauzeraies #2724 för 129kr – Det här vinet har en härligt hallonröd färg och sitter som en smäck till de flesta fågelrätter. Till exempel får en grillad kyckling det bra sällskap i glaset av detta vin som smakar granatäpple, hallon och mogna jordgubbar.

Fresita SB nr 7866 sek 89,- kommer ifrån Chile med smak av friska, nyskördade jordgubbar med alldeles lagom mycket bubblor i. Det här vinet passar till en o-söt och fruktig dessert eller kanske en förrätt med frukt. Förutom den goda smaken som kommer utav äkta jordgubspuré, och de härliga bubblorna så har vinet en låg alkoholhalt vilket ger det ytterligare en fördel som start på en lång och lycklig festkväll.

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Vad passar till? Vin & mat i kombo.
Nästa inlägg
Vongole är bra grejor.

Du borde verkligen prova det här också!

The only pain i need is Cham-pajn –...

2023/05/26

Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

2023/05/22

Med solen kommer lusten till de rosa vinerna.

2023/05/19

Rabarber, rabarber, rabarber och lite mangold

2023/05/13

Det ska vara tunna skivor av flankstek på...

2023/05/09

Hummersoppa med sallad för att använda ALLT!

2023/04/27

Han blindprovar mig på bubbliga drycker

2023/04/19

Jura! En lite ny-hipp region med massor av...

2023/04/17

Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad...

2023/03/31

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/26

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • The only pain i need is Cham-pajn – men Pet Nat funkar också ibland!

    2023/05/26
  • När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte med inlagda päron, ganache och kaffekola.

    2023/05/24
  • Var rädd om ogräset

    2023/05/23
  • Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

    2023/05/22
  • Bruna bananer och lite bedagad grädde.

    2023/05/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär bär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans förrätt God Jul gott grilla grillat julmat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 3

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt