Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Söderns friterade kyckling

by Anette Rosvall 2020/03/30
written by Anette Rosvall 2020/03/30

I den amerikanske södern heter det ”butter fried chicken!” och kyckling blir extra mör efter att ha marinerats i en syrlig mjölkprodukt. Jag använder smetana, men det går lika bra med yoghurt eller filmjölk. Är du orolig för att kycklingen inte blir genomlagad i frityroljan så ugnsbaka den i några minuter innan du friterar den. Smaklig spis!

Söderns kyckling eller butter fried chicken

Anette Rosvall I den amerikanske södern heter det "butter fried chicken!" och kyckling blir extra mör efter att ha marinerats i en syrlig mjölkprodukt. Jag använder smetana, men det går lika bra med yoghurt eller filmjölk. Är du orolig för att kycklingen inte blir genomlagad i frityroljan så ugnsbaka den i några minuter innan du friterar den. Smaklig spis! Recept Söderns friterade kyckling European

Ingredients

1,2 kg kycklinglårfilé
6 st majskolvar att grilla

Frityr smet
6 dl majsmjöl
1,5 dl cornflakes krossade
3 nypa(or) chiliflakes
1,5 tsk rökt paprikapulver
1,5 st svartpeppar från kvarn
1,5 salt
1,5 nypa(or) kanel
1,5 st muskot riven, lite
1,5 st citron(er)
1,5 st olja till fritering

Marinad
6 dl smetana
1,5 tsk sambal oelek
1,5 st vitlöksklyfta(or)

Instructions

Blanda ingredienserna till marinaden i en påse och lägg ner kycklingbitarna i den. Låt helst allt ligga i några timmar. Över natten är ju fiffigt, då är det liksom helt redo när det börjar kurra i magen.
När kycklingen har marinerat klart, tar du upp bitarna och lägger dem på en handduk. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop ingredienserna till fraset och placera ut det på en bricka. Rulla kycklingen i fraset och se till att det täcker hela biten. Värm oljan till 175° (en bit vitt bröd skall bli gyllene när du lägger det i oljan) och fritera kycklingen i 6–8 minuter. Upp med bitarna och ner med dem i en ugnsfast form. Låt sedan ugnen ta hand om dem i 15 minuter. Servera gärna med en cole slaw och grillade majskolvar. Oh, mama – this is heaven!

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Estonia eller Estland… vårt sjungande matglada grannland med stor E.
next post
Vinkokt röd pasta…

You may also like

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Tänk hållbart och förädla råvaror i säsong

2021/01/12

Bi bim bap – smaskig, kladdig och alldeles...

2021/01/11

Den amerikanska soppgrytan clam chowder på mitt sätt.

2021/01/10

Kyckling med skummad dragongrädde, primörer, risotto med tryffel...

2021/01/09

Krabburgare med majrovesallad

2021/01/08

Mumsig marockansk pumpa & lammtagine

2021/01/05

Rostad blomkål från Tel Aviv

2021/01/04

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • När rester blir bästa rätten. Mac n cheese på mitt sätt.

    2021/01/16
  • Var inte rädd för söta viner!

    2021/01/16
  • Jonas mosters bästa kaka.

    2021/01/15
  • Korv med potatismos på planka

    2021/01/14
  • Tänk hållbart och förädla råvaror i säsong

    2021/01/12

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top