Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Chiken Tikka Sizlar

by Anette Rosvall 2020/04/22
written by Anette Rosvall 2020/04/22

En indisk klassisker och en av mina favoriträtter i det Indiska köket är chicken tikka sizlar. Det finns de som tror att indisk mat är trixigt att laga men det är inte så svårt som man tror. Du kanske behöver köpa några extra kryddor men annars är det bara att köra.

Chiken Tikka Sizlar

Det här behöver du:

300 gram kyckling i munsbitar
Marinad
1 gul lök, riven
4 pressade vitlöksklyftor
4 tsk riven ingefära
0,5 dl pressad citron
1 msk malen korriander
1 msk malen spiskummin
1 smk garam masala
2 tsk salt

Grönsaksbädd
1 röd och 1 grön paprika paprika i strimlor
1 gul lök i klyftor
1 bit vitkål strimlad
salladskrydda

Sås
1 näve cashewnötter
0,5 gul lök
2 klyftor vitlök
0,5 dl youghurt
3 tsk socker
60 gram smör
3 nypor gurkmeja
1 tsk malen vitpeppar
1 citron, saften av
0,5 dl grädde
0,5 dl passerade tomater
0,5 - 1 msk ingefära (malen eller riven färsk)
0,5 - 1 msk malen koriander
0,5 - 1 msk garam masala
1 dl mjölk
0,5 msk tomatpuré

 

Gör så här:

Blanda ihop allt till marinaden och låt kycklingdelarna ligga där, helst över natten.

Sedan startar man med såsen. Mixa nötter, lök och vitlök tillsammans med yoghurt alla kryddor med olja tills det blir en slät massa. Häll ner röran i en kastrull och blanda med övriga ingredienser till såsen. Låt såsen puttra på på medelhög värme medan du väntar på att kycklingen ska bli klar.

Sätt ugnen på 250 grader och låt kycklingen grilla i cirka 15 minuter. Under tiden fräser du grönsakerna i en stekpanna, när de är klara så kryddar du dem med salladskrydda.

Servera kycklingen på grönsaksbädd och med basmatiris som du kokar enligt beskrivningen på förpackningen. Såsen serveras i en skål vid sidan om.

Smaklig spis!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Pot du crème au chocolate….
next post
Dumplings är gott

You may also like

Efterrättspizza med jordgubbar, rabarber, vit choklad och frasig...

2022/05/24

Evas mammas amerikanska rabarberpaj.

2022/05/23

Smarrig meny till underbara Ingela.

2022/05/22

Blåbär+crunch+muffins = liten portionspaj.

2022/05/21

Vin till försommarens primörer

2022/05/20

Red velvet cake eller röd sammets kaka, är...

2022/05/18

När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad...

2022/05/16

smørrebrød, sandwich, smörgås eller macka

2022/05/15

Blev sugen på carbonara.

2022/05/11

Skagen en klassisk förrätt. Är det kanske också...

2022/05/10

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Efterrättspizza med jordgubbar, rabarber, vit choklad och frasig smördeg. Ett enkelt och vansinnigt gott avslut.

    2022/05/24
  • Evas mammas amerikanska rabarberpaj.

    2022/05/23
  • Smarrig meny till underbara Ingela.

    2022/05/22
  • Blåbär+crunch+muffins = liten portionspaj.

    2022/05/21
  • Vin till försommarens primörer

    2022/05/20

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon jordgubbar julmat kaka kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vitt vin ägg

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Smarrig meny till underbara Ingela.

    2022/05/22
  • När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad smörgås börjar änglarna sjunga.

    2022/05/16
  • Matlagning och vinprovning med Amka

    2022/04/29
  • Jury i Dagligvarugalan

    2022/04/11

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt