Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall
Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Choklad + körsbär = kärlek

by Anette Rosvall 2020/04/16
written by Anette Rosvall 2020/04/16

Tiden är minst sagt en smula ur led då kan man behöva man sätta in det tunga artilleriet. Här får du recept på en kaka gjord på mörk, sinnlig choklad. Med en lite seg, kola känsla på fudgeglasyren. Den går att servera precis som den är men vill du lägga in en extra växel så dekorerar den med hela körsbär, eller något annat smarrigt bär samt siktar lite florsocker över. Sedan har du en kaka för kungar och drottningar, kärlek och sorg men även födelsedagar. Idag kan man t ex fira att Drottningen av Danmark som fyller 80 år men samtidig skänka en tanke till alla som förlorat en nära kär. Stay safe, det är konstiga tider!

Körsbärs- och chokladkaka med fudgeglasyr

Serves: 8-10

Det här behöver du:

Kaka
225 gram rumstempererat smör
4,5 dl strösocker
4 ägg
150 gram chokladknappar eller lika mycket finhackad choklad
1 dl creme fraiche
2 dl fast körsbärssylt
6 msk kakao
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bikarbonat
2 krm salt

Fudgeglasyr
50 gram smör
0,5 dl mörk sirap
1,5 dl grädde
200 gram choklad, finhackad

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och smöra sedan en springform (20 cm i diameter) och lägg ett papper i botten. Vispa smör och socker fluffigt, ner med ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan dem. När du har en fin slät fluffig smet så är det dags att hälla i resten av ingredienserna. Men gör det försiktigt för det är luften i den fluffiga smeten som gör kakan hög och vacker. Sikta till sist de torra ingredienserna och vänd ner dem med en spatel i omgångar med övriga ingredienser.

När allt är fint och ordentligt blandat, häller du ner smeten i den smorda formen och låter kakan gå i 45-50 minuter i ugnen. Kakan skall vara fast men inte torr när den är färdig. Ta ut den, låt den svalna medan du gör glasyren.

Koka upp smör, sirap och grädde till kokpunkten, häll det heta över chokladhacket och rör med en spatel tills all choklad har löst sig. Låt den svalna en smula och bred den sedan i ett jämnt lager över kakan. Garnera gärna med siktat florsocker, hela körsbär och servera med vispad grädde.

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Vitt vin och räkor = kärlek!
next post
Viognier, Marsanne och Rosanne

You may also like

Smörbakad spetskål, rostade hasselnötter libbsticke-aioli, friterad kapris och...

2021/04/17

Steak & Onion sandwich på fransyska.

2021/04/16

Krispigt rostad jordärtskocka med smetana, syrad lök och...

2021/04/15

Kryddsmör döpt efter Paris men som kommer från...

2021/04/14

Fläskkött med Gremolata, hemgjorda vinägerchips toppade med Majonnäs...

2021/04/14

Måndag betyder härlig vegomat, en skrynklig klänning och...

2021/04/12

Godaste drinktilltugget är små puffiga Gougères med getost...

2021/04/10

Har du hört talas som Ballmers peak?

2021/04/08

Snabbt, enkelt och riktigt djävla gott. Den godaste...

2021/04/06

En Mustig Tomatsoppa Med Frasig Grilled Cheese Passar...

2021/04/03

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Smörbakad spetskål, rostade hasselnötter libbsticke-aioli, friterad kapris och picklad gulbeta samt crudite på polkabeta

    2021/04/17
  • Steak & Onion sandwich på fransyska.

    2021/04/16
  • Krispigt rostad jordärtskocka med smetana, syrad lök och rom, är en riktigt bra start.

    2021/04/15
  • Kryddsmör döpt efter Paris men som kommer från Geneve blir mumsigt tillbehör till säsongens grill

    2021/04/14
  • Fläskkött med Gremolata, hemgjorda vinägerchips toppade med Majonnäs På Grillad Citron Och en äppelmustsås från himmelen!

    2021/04/14

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Smörbakad spetskål, rostade hasselnötter libbsticke-aioli, friterad kapris och picklad gulbeta samt crudite på polkabeta

    2021/04/17
  • Fläskkött med Gremolata, hemgjorda vinägerchips toppade med Majonnäs På Grillad Citron Och en äppelmustsås från himmelen!

    2021/04/14
  • Godaste drinktilltugget är små puffiga Gougères med getost och rosmarinpiffad honung

    2021/04/10
  • Mysfira in helgen med riktigt bra bubbligt vin från Penedes

    2021/04/09

Media & TV/Radio

  • Italiensk buffé med mina dryckestips i Tara

    2021/04/13
  • Mina dryckestips till Magasin TARAs läckra påskbuffé.

    2021/03/28
  • Nördiga och riktigt bra tips om mat och dryck inför påskhelgen här och på Club House.

    2021/03/25
  • Att resa med öl!

    2021/02/27
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top