Nu när många är hemma så kan det finnas tid till lite skön matlagning. Dumplings kanske tar lite tid med det är inte svårt. Så nu gör vi så att ni kavlar upp ärmarna och börja knåda!

Dumplings med fläskfyllning
Anette Rosvall Nu när många är hemma så kan det finnas tid till lite skön matlagning. Dumplings kanske tar lite tid med… Recept Dumplings är gott EuropeanIngredients
Deg (till cirka 10 st)
50 gram durumvete (knappt 1 dl)
50 gram vetemjöl special (knappt 1 dl)
0,6 dl kokande vatten
0,5 msk mirin
Fläskfärsfyllning
150 gram färs
1 st finfinhackad vitlöksklyfta
3 cm finfinhackad purjo
0,5 st finhackad röd chili
0,5 msk kinesisk soya
0,5 msk sesamolja
0,5 msk ostronsås
1 nypa salt
1 stjälk citrongräs
Instructions
Blanda mjölksorterna med en gaffel och rör sedan ner det kokheta vattnet samt en skvätt mirin. Knåda degen tills den inte är varm längre. Plasta in degen och lägg in den i kylen för att vila medan du gör fyllningen.
Hacka allt som ska hackas och fräs sedan färs, vitlök och purjo. Banka citrongräset ordentligt och lägg det en stund i fyllningen för smaksättning.
Ta ut degen ur kylen och börja kavla ut den tunt. Ta ut rundlar med ett glas och kavla vidare så att degen blir jättetunn. Nu är det dags att fylla med ungefär en matsked fyllning... obs! ta bort citrongräset innan. Fortsätt att kavla rundlar och fylla dem, sätt ihop kanterna ordentligt.
Sedan är det dags att ångkoka de små knytena. Det gör du i cirka 7-10 minuter eller tills degen blivit genomskinlig och blank.
Servera dina dumplings med soya, chilisås eller någon annan god dippsås.