Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

granite med rosa gin

by Anette Rosvall 2020/04/30
written by Anette Rosvall 2020/04/30

Nu när värmen är tillbaka igen så skulle jag vilja tipsa om en dessert som är läskande, svalkande och supergod. Granite… det är lite som en sorbet fast oändligt mycket enklare att göra. Denna är gjord på den nya hippa varianten rosa gin, prova vetja!

En granite är en variant på sorbet fast lättare att göra. En sval och fräsch dessert som passar efter en lite tyngre middag. Det används även som en liten mellanrätt och uppfräschning av munnen vid middagar som innehåller innehåller flera rätter. Här har jag använt mig utav rosa grapefrukt och gin för att få en vacker rosa färg och en liten lätt beska.

Här kommer först tips på tre väldigt olika rosa Gin sorter. Stockholms Bränneri gör sin variant med rabarber och rosblad. Skånska Spritfabrikens Rosé gin doftar av rosépeppar samt kryddigt av ek. Gordons är den sötaste av de tre, med en lite artificiell bärig smak och doft.

.

  • Skånska Spritfabriken Rosé Gin
  • Gordons Pink Gin
  • Stockholms Bränneri Pink Gin


Pink Gin & tonic Granite

Anette Rosvall Nu när värmen är tillbaka igen så skulle jag vilja tipsa om en dessert som är läskande, svalkande och supergod. Granite... det är lite som en sorbet fast oändligt mycket enklare att göra. Denna är gjord på den nya hippa varianten rosa gin, prova vetja! Dryckestips granite, pink gin, rosa, sval efterrätt European
Serves: 8

Det här behöver du:

2 dl vatten
2 dl socker
0,75 dl rosa grapejuice
4 dl Fentermans tonic med rossmak
1 dl Rosa gin
(eventuellt 1 liten skvätt granatäppeljos för att höja den rosa färgen lite granna)

Servera med
0,5 rosa grapefrukt
Några färska hallon
Myntablad

 

Gör så här:

Börja med att koka en lag på vatten, socker och grapejos. Låt puttra tills sockret är helt smält och ställ sedan lagen åt sidan för att kallna. Häll över blandningen i en frystålig skål och tillsätt tonic, granatäppeljos och gin. Ställ skålen i frysen och rör om då och då. När konsistensen är mjukfryst är granitén klar, det tar ca 4-6 timmar. Kyl dina glas och fyll dem med graniten, dekorera med en skiva rosa grapefrukt, och lite mynta

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Soppa på underskattad rot!
next post
primörtider!

You may also like

Up-side-down kaka med tranbär och apelsin

2021/01/28

Lyckan över att kålen är i säsong. Jag...

2021/01/27

Kokosfräst fisk med kokosris samt chilihet salsa med...

2021/01/26

Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok,...

2021/01/25

Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

2021/01/22

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Up-side-down kaka med tranbär och apelsin

    2021/01/28
  • Lyckan över att kålen är i säsong. Jag bakar den länge och serverar med örter och smör.

    2021/01/27
  • Kokosfräst fisk med kokosris samt chilihet salsa med Riesling – Ja Tack!

    2021/01/26
  • Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok, en ragu bolognese på högrev.

    2021/01/25
  • Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

    2021/01/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top