Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Inkokt lax en barndomsfavorit.

by Anette Rosvall 2020/04/09
written by Anette Rosvall 2020/04/09

När jag var liten så var inkokt lax med nypotatis och dill hollandaise en av mina favoriträtter. För ett tag sedan gjorde jag en lite moderniserad variant på rätten till tidningen Senioren. Här serveras laxen med fräscha primörer och en örtig pestomajonäs. Prova vettja det är supergott!

Till denna örtiga rosa rätt tycker jag att det sitter som en smäck med rosévin. Dessutom känns det ju på sin plats att starta rosé-säsongen nu när solen äntligen skiner. Här kommer några godingar som passar fint till maten. Ktimatselepos Gris de Nuit finns endast i beställningssortimentet och den som väntar på något gott väntar nästan alltid för länge. Medan du väntar kan du ju öppna en härlig Louis Roederer Rosé champagne.

  • Louis Roederer Nr 77226 609 kr
  • Ktimatselepos Nr 71238 för 123 kr

Inkokt lax, pestomajonäs, primörer, nya blad och picklade smålökar

Anette Rosvall När jag var liten så var inkokt lax med nypotatis och dill hollandaise en av mina favoriträtter. För ett tag sedan gjorde jag en lite moderniserad variant på rätten till tidningen Senioren. Här serveras laxen med fräscha primörer och en örtig pestomajonäs. Prova vettja det är supergott! Recept Inkokt lax en barndomsfavorit. European
Serves: 2

Ingredients

400 gram laxfilé, hel

Inkokningslag
4 dl vatten
0,5 msk salt
1 lagerblad
2 vitpepparkorn
4 msk ättiskssprit 12%
2 msk vitvinsvinäger

Primörer och blad
4 små fina morötter, gärna med blasten kvar
6 st fina rädisor
4 stycken fina små färskpotatisar, skalade
4 st gröna sparrisar
2 vita sparrisar
0,5 gurka med skal och frön bortaget

Pestomajonäs
2 dl majonäs
0,25 dl färdig pesto
salt och peppar
och eventuell lite citronsaft

Instructions

Skala, skölj och dela på primörerna koka dem i kokande vatten med massor av salt. I några minuter så att de fortfarande har tuggmotståndet kvar. Dela gurkan i stavar och lägg i iskallt vatten ett tag.

Blanda ihop alla ingredienser till majonäsen, smaka av med salt & peppar och eventuellt lite extra citronsalt.

Koka upp vatten med vinäger, ättika och kryddor. Lägg laxfilén med skinnsidan uppåt i en ugnsfast form med höga kanter. Häll sedan på lagen, täck formen med plastfilm och låt fisken stå i minst 20 minuter och låter fisken svalna i lagen. Servera sedan fisken ljummen eller kall med pestomajonäs, picklade smålökar, fina gröna blad primörer med tuggmotstånd samt den iskalla gurkan.

0 comment
1
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Senioren fick vårmat
next post
Pappas festliga soppa.

You may also like

Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok,...

2021/01/25

Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

2021/01/22

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok, en ragu bolognese på högrev.

    2021/01/25
  • Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

    2021/01/22
  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21
  • Pizza! Hemgjord eller take away?

    2021/01/20
  • Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa, bubbel och små lila blommor.

    2021/01/19

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top