Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall
Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Mazarintårta med doft av apelsin

by Anette Rosvall 2020/04/07
written by Anette Rosvall 2020/04/07

En mazarintårta med doft av apelsin kan med fördel smaskas på till påsken. Det är en högtid som nästan kräver maffig tårta. Denna variant är lite pysslig i några steg men det är värt varenda minut för den är maffig… och riktigt god!

Mazarintårta med doft av apelsin

Det här behöver du:

Du behöver: 
Pajskal:
300 gram digestivekex
75 gram smält smör
Fyllning 1: 
2 dl blodapelsincurd
4 dl blodapelsinjuice
3 dl socker
3 ägg + 3 äggulor (ihopvispade)
100 gram smör
Fyllning 2:
250 gram mandelmassa
3 ägg
0,5 dl socker
100 gram rumstempererat smör
rivet skal av 1 apelsin
Glasyr:
2 dl florsocker
3 msk apelsinjuice (jag använde blodapelsinjuice)
Garnering:
fina gula kulor
kanderade apelsiner

Gör så här:

Gör så här: Pajskalet: Krossa kexen till smulor och blanda med det smälta smöret. Tryck ut smulorna i en springform med löstagbar kant (ca 22 cm i diameter). Låt botten gå i ugnen på 175 grader i 15 minuter. Ta ut godsaken och låt den svalna medan du gör fyllningen.

För att göra den första fyllningen blandar du alla ingredienser förutom smöret i en skål som tål värme. Sätt sedan skålen över ett vattenbad på spisen. Rör hela tiden tills blandningen blir tjock. Dra den ifrån värmen och rör ner smöret. Låt det hela kallna helt och du har ca 6 dl apelsincurd! Det som blir över kan du ha på skorpor till ditt kvällste. Mums! För att göra andra fyllningen vispar du enkelt ihop alla ingredienser till en jämn och klumpfri massa. Smaksätt med rivet apelsinskal.

Sen är det bara att bygga tårta. Lägg curden på kexbotten. Klutta sedan ut den andra fyllningen över curden. Ställ in tårtan i ugnen på 175 grader i ca 1 timme (kolla noga att fyllningen har stelnat genom att skaka lite försiktigt på den). Låt den stå och svalna Innan du rör ihop glasyren och breder den försiktigt över kakan.

 

 

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Frusen silltårta på ljummet bröd.
next post
Kyckling kungpao

You may also like

Gör din egen lemonad av citrusfrukter med nyttig...

2021/02/26

Långsamt bakad spetskål med fläskkotlett och äppelmoutarda –...

2021/02/25

Vinkokt röd pasta…

2021/02/24

Supersmarrig laxrilette med vacker rosa syrad lök på...

2021/02/22

En underbar middagsutmaning gjorde kålpuddingen smaskigt vegetarisk.

2021/02/20

Köttbollar på kyckling med coleslaw och het, grön...

2021/02/19

Idag fyller bästisen jämt och jag firar med...

2021/02/18

Soppa på spenat eller grönkål

2021/02/17

Rainbow brunch med amerikanska pannkakor och hallon i...

2021/02/16

Äter du vegetariskt på måndagar? Prova då denna...

2021/02/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kändisviner, är det bara bra eller?

    2021/03/01
  • Res med vinet och hitta spännande drycker från hela världen!

    2021/02/28
  • Att resa med öl!

    2021/02/27
  • Gör din egen lemonad av citrusfrukter med nyttig ingefärssmak.

    2021/02/26
  • Långsamt bakad spetskål med fläskkotlett och äppelmoutarda – älskvärt gott

    2021/02/25

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Tre gånger semla plus goda drycker som passar fint till. Vad säger du om det?

    2021/02/11
  • En semla med apelsin- och aprikostouche på smörig och tung briochebulle, Mums!

    2021/02/10
  • Ett vackert och smakfullt kärleksbarn mellan en semla och en kladdkaka.

    2021/02/09
  • Semmelbonanza först ut en chokladsemla med fyllning av rostade hasselnötter!

    2021/02/08

Media & TV/Radio

  • Att resa med öl!

    2021/02/27
  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top