Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Rosé med vanligt folk

by Anette Rosvall 2020/04/21
written by Anette Rosvall 2020/04/21

Det är klart att det är smidigt om ett vin beskrivs med adjektiv som är tydliga, gängse och vanligt förekommande. Det är ju därför vi som skriver om vin använder ungefär samma beskrivningar i våra artiklar. Men vinprovningarna blir så mycket roligare och absolut mycket mer intressanta när man har dem med folk som inte kör med det vanliga tugget. När man får höra att vinet smakar supergott men att kompisens första intryck har med svettiga bäbisfötter att göra.

En kväll för ett tag sedan provade jag ett gäng roséviner med mina vänner. De arbetar med helt andra saker än med vin och mat men är väldigt intresserade och dricker gärna vin. Jag hade tagit med mig ett gäng olika roséviner för att starta upp den kommande säsongen. Vi gjorde så här: Jag hällde upp vinerna i fyra olika glas. Vännerna sniffade, smakade och gurglade på fritt valt sätt. Sade vad de tyckte och efter det så presenterade jag vinet.

Vin nummer 1)
–”Oj! Vad mycket smak! Jag känner sån där sirap som man har på arabiska rätter…. ni vet sån där gjord på granatäpplen och som man häller över salladen. Starkt, jag trodde inte det här var ett rosévin!”

Vin nummer 2)
–”I love pink… och nu tänker jag säga något som jag aldrig tror en vinkännare skulle säga men min allra första tanke är små svettiga barnfötter… som sprungit runt i gräs och färska hallon…Jag gillar det här..” (snygg flaska också tillades när den kom fram på bordet)

Vin nummer 3)
–”Gott… kan man säga att ett vin bara är gott. Alltså det är inte krångligt på något vis utan det bara funkar helt enkelt. Jag skulle kunna säga att det är lite som ett par skönt slitna converse ungefär!”

  • Vin nr 1
  • Vin nr 2
  • Vin nr 3

Vin nummer 1)
Les Lauzeraies #2724 för 129kr kommer från regionen Tavel i Franska Rhône. Vinet är fullt av smak och har en kraftfull mörkt rosa färg. Det bjuder på toner av mogna hallon, granatäpple, röda körsbär och härliga färska örter. Det är ett mycket matvänligt rosévin som klarar både lättare och tyngre rätter. Jag serverar det gärna till en Sallad Nicoise.

Vin nummer 2)
Colle Reale Cerasuolo Rosé Nr 2242 för 89 kr – Ett ekologiskt rosévin från Abruzzo, druvorna odlas ekologiskt och vinet bjuder på fräsch smak av vattenmelon, hallon och röda vinbär.

Vin nummer 3)
Côté Mas Organic Rosé Nr 2282 89 kr har härligt somriga smaker av frukt med toner av vilda smultron och persika som balanseras med fräsch citronsyrlighet och örtighet.

0 comment
1
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Vegobiffar av zuccini
next post
Pot du crème au chocolate….

You may also like

Kokosfräst fisk med kokosris samt chilihet salsa med...

2021/01/26

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Var inte rädd för söta viner!

2021/01/16

Kyckling med skummad dragongrädde, primörer, risotto med tryffel...

2021/01/09

Kött, fisk, fågel eller vegetariskt är frågan. Vet...

2020/12/28

Viktigt att tänka på procenten till jul –...

2020/12/13

Jag vägrar en jul utan portvin och annat...

2020/12/04

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Up-side-down kaka med tranbär och apelsin

    2021/01/28
  • Lyckan över att kålen är i säsong. Jag bakar den länge och serverar med örter och smör.

    2021/01/27
  • Kokosfräst fisk med kokosris samt chilihet salsa med Riesling – Ja Tack!

    2021/01/26
  • Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok, en ragu bolognese på högrev.

    2021/01/25
  • Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

    2021/01/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top