Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Skotska ägg från min bok.

by Anette Rosvall 2020/04/01
written by Anette Rosvall 2020/04/01
ägg, skotska ägg, godbitar, kokbok, recept

Skotska ägg eller scotch eggs är – om de är rätt gjorda – något av det godaste jag vet. Det sägs att den här typiskt engelska godbiten skapades på Fornum & Mason 1738. Om det är sant eller inte vet jag inte. I UK serveras äggen som tilltugg på puben. Jag tycker det är en utomförträfflig picnicmat eller en rolig variant till påskbuffén. Det krävs lite pyssel men om du frågar mig så tycker jag det är det värt varenda minut!

ägg, skotska ägg, godbitar, kokbok, recept

Skotska ägg eller scotch eggs

Anette Rosvall Skotska ägg eller scotch eggs är - om de är rätt gjorda - något av det godaste jag vet. Det sägs att den här typiskt engelska godbiten skapades på Fornum & Mason 1738. Om det är sant eller inte vet jag inte. I UK serveras äggen som tilltugg på puben. Jag tycker det är en utomförträfflig picnicmat eller en rolig variant till påskbuffén. Det krävs lite pyssel men om du frågar mig så tycker jag det är det värt varenda minut! Högtider Skotska ägg från min bok. European

Ingredients

Till 6 ägg behöver du:
400 gram mjuk korv med naturskinn
(välj din egen favorit, jag tog en som
var kryddad med vitlök och timjan)
2 msk vetemjöl
1 msk engelsk gul senap
0,5 vitlöksklyfta
en rejäl nypa färsk timjan
salt och nymald svartpeppar
en rejäl näve pankoströ (eller ströbröd)
vetemjöl och ägg
vegetarisk olja
persilja
 
Koka dina egg i 6 minuter. Häll av vattnet och sköjl dem i ISKALLT vatten, skala äggen medan de fortfarande är varma. När du fort bort skalet lägger du dem i en skål med ISKALLT vatten (för att kokningen skall avstanna) när de är iskalla lägger du dem på papper för att torka.
Nu är det dags att göra ordning korvfyllningen. Dra av skinnet av korvarna och lägg dem i en mixer.  Mixa korvköttet med senap, vitlök, salt, peppar och timjan tills du har en slät korvsmet.

Instructions

Dela upp korvsmeten i 6 lika stora klumpar. Ta nu fram plastfolie och lägg en av korvklumparna mellan två bitar plastfolie, kavla den platt och dra sedan av den översta biten plast. Lägg ägget mitt på och vik upp korvsmeten runt ägget med hjälp av plastfolien. Kläm försiktigt ihop korvsmeten, se till att inte ägget sticker fram någonstans gör likadant med resten av äggen. Låt sedan de små äggpaketen ligga i kylen i minst en timme för att bli riktigt kalla. Sedan är det dags att rulla dem i vetemjöl, och doppa dem i ägg och till sist pankoströ.

Nu är det dags att fritera dem. Låt oljan bli 180 grader varm, lägg i en liten bit vitt bröd i oljan, när den blir gyllene är det dags att låta äggen försiktigt hoppa ner tills de är gyllenbruna runt om. Låt äggen rinna av på en handduk innan du skär dem i tu och serverar med engelsk senap och ett glas öl och Colmans senap.


0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Vinkokt röd pasta…
next post
Dougal Gun Sharp, hantverksölens Willy Wonka!

You may also like

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Tänk hållbart och förädla råvaror i säsong

2021/01/12

Bi bim bap – smaskig, kladdig och alldeles...

2021/01/11

Den amerikanska soppgrytan clam chowder på mitt sätt.

2021/01/10

Kyckling med skummad dragongrädde, primörer, risotto med tryffel...

2021/01/09

Krabburgare med majrovesallad

2021/01/08

Mumsig marockansk pumpa & lammtagine

2021/01/05

Rostad blomkål från Tel Aviv

2021/01/04

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • När rester blir bästa rätten. Mac n cheese på mitt sätt.

    2021/01/16
  • Var inte rädd för söta viner!

    2021/01/16
  • Jonas mosters bästa kaka.

    2021/01/15
  • Korv med potatismos på planka

    2021/01/14
  • Tänk hållbart och förädla råvaror i säsong

    2021/01/12

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top