Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Soppa på underskattad rot!

by Anette Rosvall 2020/04/29
written by Anette Rosvall 2020/04/29
middag, recept, tips, blomkålssoppa, soppa

Selleri är en underskattat rot, som jag lärt mig älskar smaken av. När man rostar den så får den en underbar balans av sötma och beska som tillsammans med grädde, päron och ädelost gör att du kommer väldigt nära himmelen. Här har jag gjort en soppa på just rostad selleri smaksatt med en massa vitlök och serverat den med grilledcheese toast med päron och ädelost

middag, recept, tips, blomkålssoppa, soppa

Rostad sellerisoppa

Anette Rosvall Selleri är en underskattat rot, som jag lärt mig älskar smaken av. När man rostar den så får den en underbar balans av sötma och beska som tillsammans med grädde, päron och ädelost gör att du kommer väldigt nära himmelen. Här har jag gjort en soppa på just rostad selleri smaksatt med en massa vitlök och serverat den med grilledcheese toast med päron och ädelost Recept Soppa på underskattad rot! European

Det här behöver du:

1 styck rotselleri huvud
2 gula lökar
6 stycken normalstora potatisar
1 hel vitlök
1,5 dl torrt vin eller vit vermouth
vatten
3 dl mjölk
en skvätt olja
en klick smör
salt och peppar

Till servering
örtolja
parmesanflingor

Grilled cheese med päron och ädelost
6 skivor vitt bröd
1 päron
120 gram ädelost (till exempel stiltonost)
0,5 dl philadelfiaost
smör

Gör så här:

Skala och hacka alla rotsaker och löken. Tag fram en stor kastrull, ner med smör och olja och låt den bli het, fräs sedan alla grönsaker i omgångar tills de får en brynt yta. Sedan skall vinet ner i grytan, låt alkoholen fräsa bort. Fyll nu upp med vatten tills det täcker ingredienserna och låt allt koka mjukt. Sila bort vattnet men OBS! spar det! Mixa rotsakerna till en slät puré. Tillsätt mjölken och späd sedan med kokvattnet/buljongen tills soppan har den konsistens du vill ha. Krydda med salt, vitpeppar och rivet citronskal. Servera med örtolja, pamesanflingor och grilledcheese.

Som du för övrigt gör så här: bred smör och creamcheese på brödskivorna, hyvla päron i så tunna skivor du kan och lägg även dem på brödet. Toppa alla brödskivor med ädelost och lägg sedan ihop dem två och två. Stek dubbelmackorna frasiga i rejält med smör på medelhög värme. När de är klara delar du dem i trekanter och serverar dem tillsammans med soppan.

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Den allra första rabarberpajen
next post
granite med rosa gin

You may also like

Up-side-down kaka med tranbär och apelsin

2021/01/28

Lyckan över att kålen är i säsong. Jag...

2021/01/27

Kokosfräst fisk med kokosris samt chilihet salsa med...

2021/01/26

Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok,...

2021/01/25

Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

2021/01/22

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Up-side-down kaka med tranbär och apelsin

    2021/01/28
  • Lyckan över att kålen är i säsong. Jag bakar den länge och serverar med örter och smör.

    2021/01/27
  • Kokosfräst fisk med kokosris samt chilihet salsa med Riesling – Ja Tack!

    2021/01/26
  • Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok, en ragu bolognese på högrev.

    2021/01/25
  • Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

    2021/01/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top