Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall
Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Fransk söndagskyckling

by Anette Rosvall 2020/05/14
written by Anette Rosvall 2020/05/14

Den här pippin får sällskap av klassiska franska råvaror som senap från Dijon, franska linser, massor av vitlök, lök. I glaset häller vi mulligt smakrikt rött vin. Det kan faktiskt inte bli något annat än supergott.

Här kan man bjuda på en så kallad Super Tuscan. Le Volte dell’Ornellaia Nr 32472 för 179kr är just från Ornellaia som använder Bordeaux druvor som komplement till lokala Sangiovesedruvan. Det ger en fyllig och nyanserad smak och doft. Toner av örtig salvia, fruktiga mörka plommon och svarta vinbär. Samt en fyllig mörk choklad.

Eller så slår man till med en lite stramare fransos från Bordeaux. Lyxig drickglädje som i vanliga fall kostar skjortan och halva armen. Men det räds inte det finns alternativ. Mouton Cadet Vintage Edition Nr 70506 för 149 kr. Bjuder på blåa bär, klassiska cederträ-toner samt kakao och kaffe.

Tips! Om du är osäker på att kycklingen är genomstek. Stick den i lårbenen, om köttsaften är klar så är även fågeln det.

Fransk söndagskyckling med linser och dijonsenap

Det här behöver du:

1 hel kyckling
2 stycken purjolökar
6 stycken vitlöksklyftor
smör
olja
1 burk soltorkade tomater i olja (cirka 200 gr)
3,5 dl belugalinser (eller annan sorts linser)
6 dl kycklingbuljong
2 dl rödvin

Dijonglace
4 vitlökklyftor
1 msk torkad timjan
1 msk torkad dragon
1 msk torkad rosmarin
0,5 dl dijonsenap
en skvätt olivolja
0,25 dl honung (gärna lavendelhonung)

 

Gör så här:

Börja med att mixa ingredienserna till glacen, och massera sedan in den i kycklingen. Sedan tar vi tag i resterande ingredienser. Skölj purjon, skala och skiva den, samt resterande löksorter. Finstrimla de soltorkade tomaterna. Blanda nu de olika löksorterna med de strimlade tomaterna och linserna. Lägg i botten på ett stekfat, ös på med vätskan och lägg sedan kycklingen på toppen.

Täck med ett aluminumfolie i 45 minuter i 175 grader och låt sedan gå resterande tid utan täckning i ytterligare 20 minuter eller tills kycklingen är helt färdiggrillad och har en fin yta. Servera med en grönsallad och ett gott surdegsbröd.

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Majskolvar med chilismör
next post
Rosa bubblor igen!

You may also like

Gör din egen lemonad av citrusfrukter med nyttig...

2021/02/26

Långsamt bakad spetskål med fläskkotlett och äppelmoutarda –...

2021/02/25

Vinkokt röd pasta…

2021/02/24

Supersmarrig laxrilette med vacker rosa syrad lök på...

2021/02/22

En underbar middagsutmaning gjorde kålpuddingen smaskigt vegetarisk.

2021/02/20

Köttbollar på kyckling med coleslaw och het, grön...

2021/02/19

Idag fyller bästisen jämt och jag firar med...

2021/02/18

Soppa på spenat eller grönkål

2021/02/17

Rainbow brunch med amerikanska pannkakor och hallon i...

2021/02/16

Äter du vegetariskt på måndagar? Prova då denna...

2021/02/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Gör din egen lemonad av citrusfrukter med nyttig ingefärssmak.

    2021/02/26
  • Långsamt bakad spetskål med fläskkotlett och äppelmoutarda – älskvärt gott

    2021/02/25
  • Vinkokt röd pasta…

    2021/02/24
  • Supersmarrig laxrilette med vacker rosa syrad lök på smörfrasigt bröd.

    2021/02/22
  • En underbar middagsutmaning gjorde kålpuddingen smaskigt vegetarisk.

    2021/02/20

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Tre gånger semla plus goda drycker som passar fint till. Vad säger du om det?

    2021/02/11
  • En semla med apelsin- och aprikostouche på smörig och tung briochebulle, Mums!

    2021/02/10
  • Ett vackert och smakfullt kärleksbarn mellan en semla och en kladdkaka.

    2021/02/09
  • Semmelbonanza först ut en chokladsemla med fyllning av rostade hasselnötter!

    2021/02/08

Media & TV/Radio

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top