Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

En smörgåstårta till!

by Anette Rosvall 2020/06/29
written by Anette Rosvall 2020/06/29

I år valde jag att fira i dagarna sju, inte för att jag fyllde jämt eller något sådan. Men för att ibland är det bara skönt att kunna njuta av att man faktiskt kan. För mig är smörgåstårta är lika med kalas och därför tänker jag att en sån vill man ju ha på sin födelesdag. Ja eller någon annan dag man vill fira.

Här kommer ett recept som Emma och jag kallar Pampig Pepparrotstårta i vår underbara festbok. Ni kanske hajjar att det är lite härlig stingig pepparotssmak på den, en massa annat också allt sånt man vill ha i en smörgåstårta. Men så är det också frukt i, en vattendelare i samhället. Ni som av någon underlig anledning har åsikten att frukt inte har i mat att göra. Ni kan svajpa vänster nu…Ni andra läs, laga och njut!

Pampig pepparrotstårta

Anette Rosvall I år valde jag att fira i dagarna sju, inte för att jag fyllde jämt eller något sådan. Men för att ibland är det bara skönt att kunna njuta av att man faktiskt kan. För mig är smörgåstårta är lika med kalas och därför tänker jag att en sån vill man ju ha på sin födelesdag. Ja eller någon annan dag man vill fira. Recept En smörgåstårta till! European

Ingredients

cirka 700 gram mörkt rostbröd

Fyllning 1
1 dl blandad fruktcocktail  eller lika mycket färsk hackad frukt
200 gram tärnad rökt skinka
1,5 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
4 msk pepparrotsvisp
en liten näve hackad persilja
salt och peppar

Fyllning 2
100 gram mjuk leverpastej
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 dl bostongurka

Garnering
2 majonnäs
2 dl crème fraiche
2-4 msk pepparrotsvisp
några salladsblad
100 gram tunt skivad kallrökt skinka
några skivade körsbärstomater
några oliver
färsk persilja

Instructions

Skär bort alla kanter på brödskivorna låt frukten rinna av ordentligt eller hacka din färska frukt. Rör sedan i hop de två fyllningarna i var sin skål. Smaka av med salt och peppar samt eventuellt extra pepparrot om du vill.

Plocka sedan fram en rund form med löstagbar kant. Plasta in den ordentligt runt om så att ingenting kan rinna ut. Pressa ner några brödskivor så att det täcker botten på formen. bred över hälften av Fyllning 1, lägg ytterligare ett lager bröd och toppa detta lager med Fyllning 2. Dags för ett lager bröd och sedan resten av Fyllning 1. Täck alltihopa med ett gäng brödskivor och plasta sedan in tårtan lägg en tallrik som passar innanför formen och pressa med något tungt över.

Låt nu tårtan stå i fyra timmar men allra helst över natten innan du garnerar den och till sist njuter den i lagom stora bitar. Tårtan bör räcka till 8-10 hungriga personer.

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
En förrätt till sommarens fester
next post
Anettes grillade lökar

You may also like

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Tänk hållbart och förädla råvaror i säsong

2021/01/12

Bi bim bap – smaskig, kladdig och alldeles...

2021/01/11

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21
  • Pizza! Hemgjord eller take away?

    2021/01/20
  • Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa, bubbel och små lila blommor.

    2021/01/19
  • Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig på samma gång.

    2021/01/17

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grill grilla grillat jordgubbar jul kyckling kött köttfri måndag långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor sill smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin wasabi

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top