Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Ingen sommar utan jordgubbstårta.

by Anette Rosvall 2020/06/06
written by Anette Rosvall 2020/06/06
Skriv ut receptet
jordgubbar, mazarinbotten, jordgubbstårta, midsommar
2,9K
Om jag endast finge äta en sak på midsommar så skulle det nog faktiskt bli just jordgubbar. Eller nja, lite sill, nubbe, grillat, färskpotatis och gott vin också… 😉

Jag tror i och för sig att ni håller med mig. Jordgubbstårta eller jordgubbar i någon form är ett måste. Så hörni istället för att köpa färdiga bottnar så gör den här godingen som går alldeles utomförträffligt att göra ett par dagar i förväg. Den glutenfria mazarinbotten mår bara gott av att safta till sig en smula. Ett berg av jordgubbar ovanpå och så en klick vispgrädde så är man hemma så det visslar. Hur gör du med dina jordgubbar på midsommar?

Glutenfri mazarinbotten

Det här behöver du:

Mazarinbotten
500 gram mandelmassa
250 gram rumsvarmt smör
1 dl ekologiskt rörsocker
4 ägg
1 dl mandelmjöl

Fyll och garnera med
1-2 liter jordgubbar
2-3 dl florsocker
saften och skalet från 1 citron och 1 lime
nymortlad kardemumma
3 dl vispad grädde

 

Gör så här:

Botten gör du så här: Vispa smöret fluffigt och riv ned mandelmassan grovt i smöret. Blanda ihop till en slät smet med socker, ägg och majsmjöl. Häll ut smeten i en rund smörad och mjölad springform. Baka av den i 30 minuter i 175 grader.

Sedan sköljer du jordgubbarna med bladen kvar låt rinna av och bli rumstempererade innan du rensar dem. Under tiden du väntar på det så gör du en kristyr av florsockret, citrusskalet och den malda kardemumman. Häll på precis så mycket saft av citrusfrukterna så att du får en seg smet som du brer över mazarinbotten. Låt den stelna en smula och lägg sedan jordgubbarna i ett fint mönster eller i en kaotisk hög över bottnen. Ta resten av kristyren med en tesked och låt den rinna fint över jordgubbarna.

Vispa din grädde till god konsistens och servera till tårtan. Lätt som en plätt eller hur!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

efterrättfestgottjordgubbarmidsommartårta
4 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Vacker som en dag, lätt att göra och obeskrivligt god. Här är Görans laxtårta!
Nästa inlägg
Saft på allt man kan tänka sig.

Du borde verkligen prova det här också!

Håll tummarna för bubbel till midsommar!

2023/06/08

S.O.S = Sill, ost och snaps! Här kommer...

2023/06/07

Bröllop, student, jubileum eller bara en skön sommardag....

2023/06/04

Ännu mera pesto – men denna gång med...

2023/05/30

Den lenaste soppan du kan tänka dig görs...

2023/05/29

När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte...

2023/05/24

Var rädd om ogräset

2023/05/23

Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

2023/05/22

Bruna bananer och lite bedagad grädde.

2023/05/21

Med solen kommer lusten till de rosa vinerna.

2023/05/19

4 comments

Suzann Westin 2012/06/18 - 10:43

Den blev sååå god, helt enkelt underbar!

Anette Rosvall 2012/06/18 - 10:54

HEJ Söte! Hur mår du?

Maria 2012/06/18 - 11:49

Åh, det här låter riktigt gott. Sparas för framtida tårtbak.

Anette Rosvall 2012/06/18 - 12:14

Den är gooood! Hur gick det förresten för din tårta? Var det du som vann tävlingen?

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • The only pain i need is Cham-pajn – men Cremant funkar också ibland!

    2023/06/10
  • Håll tummarna för bubbel till midsommar!

    2023/06/08
  • S.O.S = Sill, ost och snaps! Här kommer smarrigheter till midsommar.

    2023/06/07
  • Bröllop, student, jubileum eller bara en skön sommardag. Jordgubbar gör jobbet!

    2023/06/04
  • The only pain i need is Cham-pajn – men Spumpante, Prosecco och Franciacorta funkar också ibland!

    2023/06/02

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 3

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt