Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Ingen sommar utan jordgubbstårta.

by Anette Rosvall 2020/06/06
written by Anette Rosvall 2020/06/06
jordgubbar, mazarinbotten, jordgubbstårta, midsommar
Om jag endast finge äta en sak på midsommar så skulle det nog faktiskt bli just jordgubbar. Eller nja, lite sill, nubbe, grillat, färskpotatis och gott vin också… 😉

Jag tror i och för sig att ni håller med mig. Jordgubbstårta eller jordgubbar i någon form är ett måste. Så hörni istället för att köpa färdiga bottnar så gör den här godingen som går alldeles utomförträffligt att göra ett par dagar i förväg. Den glutenfria mazarinbotten mår bara gott av att safta till sig en smula. Ett berg av jordgubbar ovanpå och så en klick vispgrädde så är man hemma så det visslar. Hur gör du med dina jordgubbar på midsommar?

jordgubbar, mazarinbotten, jordgubbstårta, midsommar

Glutenfri mazarinbotten

Anette Rosvall Om jag endast finge äta en sak på midsommar så skulle det nog faktiskt bli just jordgubbar. Eller nja, lite sill, nubbe, grillat, färskpotatis och gott vin också... 😉 Recept Ingen sommar utan jordgubbstårta. European

Ingredients

Mazarinbotten
500 gram mandelmassa
250 gram rumsvarmt smör
1 dl ekologiskt rörsocker
4 ägg
1 dl majsmjöl

Fyll och garnera med
1-2 liter jordgubbar
2-3 dl florsocker
saften och skalet från 1 citron och 1 lime
nymortlad kardemumma
3 dl vispad grädde

 

Instructions

Botten gör du så här: Vispa smöret fluffigt och riv ned mandelmassan grovt i smöret. Blanda ihop till en slät smet med socker, ägg och majsmjöl. Häll ut smeten i en rund smörad och mjölad springform. Baka av den i 30 minuter i 175 grader.

Sedan sköljer du jordgubbarna med bladen kvar låt rinna av och bli rumstempererade innan du rensar dem. Under tiden du väntar på det så gör du en kristyr av florsockret, citrusskalet och den malda kardemumman. Häll på precis så mycket saft av citrusfrukterna så att du får en seg smet som du brer över mazarinbotten. Låt den stelna en smula och lägg sedan jordgubbarna i ett fint mönster eller i en kaotisk hög över bottnen. Ta resten av kristyren med en tesked och låt den rinna fint över jordgubbarna.

Vispa din grädde till god konsistens och servera till tårtan. Lätt som en plätt eller hur!

efterrättfestgottjordgubbarmidsommartårta
4 comments
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Görans laxtårta
next post
Saft på allt man kan tänka sig.

You may also like

Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok,...

2021/01/25

Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

2021/01/22

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

4 comments

Suzann Westin 2012/06/18 - 10:43

Den blev sååå god, helt enkelt underbar!

Anette Rosvall 2012/06/18 - 10:54

HEJ Söte! Hur mår du?

Maria 2012/06/18 - 11:49

Åh, det här låter riktigt gott. Sparas för framtida tårtbak.

Anette Rosvall 2012/06/18 - 12:14

Den är gooood! Hur gick det förresten för din tårta? Var det du som vann tävlingen?

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok, en ragu bolognese på högrev.

    2021/01/25
  • Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

    2021/01/22
  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21
  • Pizza! Hemgjord eller take away?

    2021/01/20
  • Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa, bubbel och små lila blommor.

    2021/01/19

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top