Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Anettes grillade lökar

by Anette Rosvall 2020/07/04
written by Anette Rosvall 2020/07/04

Lök är stapelvara i mitt kök, jag lagar nästan aldrig någonting utan att tillsätta någon sorts lök. Den röda milda löken, finhackar jag och strör rikligt över alla goda sallader eller till sill, potatis och gräddfil på sommarbuffén. Den gula ger mumsig smak i alla grytor och såser och vitlöken får åka ner i det mesta. Jag skivar den eller finhackar den, för att slippa den lite bittra tonen som jag tycker en krossad klyfta avger. Vill du ha en kraftig vitlökssmak så är det bästa att riva den.

De flesta lökar blir söta och aromatiska vid tillagning så grillade lökar är riktigt mumsigt. De här är gjorda i två omgångar. Först grillar du dem hela, sedan skär du försiktigt ut fyllningen och blandar med massor av godsaker. Fyller löken och gratinerar dem, ja, som du kanske förstår är det himmelskt gott!

Anettes grillade lökar

Anette Rosvall De flesta lökar blir söta och aromatiska vid tillagning så grillade lökar är riktigt mumsigt. De här är gjorda i två omgångar. Först grillar du dem hela, sedan skär du försiktigt ut fyllningen och blandar med massor av godsaker. Fyller löken och gratinerar dem, ja, som du kanske förstår är det himmelskt gott! Recept Anettes grillade lökar European

Ingredients

För fyra personer behövs:
1-2 gula lökar per person (försök hitta stora exemplar)
2 vitlöksklyftor
några stjälkar timjan
4 skivor vitt tort bröd
4 msk smör
4 stycken champinjoner
100 gram bacon
8 skivor stark ost t ex västerbottensost
salt och peppar från kvarnen

Instructions

Linda in lökarna i aluminiumfolie och lägg paketen på grillen, i cirka 20 minuter eller tills de är helt mjuka rakt igenom. Nu behöver du en riktigt vass kniv, för du skall skära av toppen av löken, skär sedan försiktigt ut fyllningen. Lämna två till tre lager av löken som skall hålla ihop det hela.

Hacka alla andra ingredienser fint som attan, och fyll sedan lökarna med hacket. Avsluta med två ostskivor och lägg sedan lökarna på grillen, på med locket och låt dem stå i cirka 10 minuter en kvart eller till osten smält.

Smaklig spis!



0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
En smörgåstårta till!
next post
Fira med S’mores på 4th of july.

You may also like

Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok,...

2021/01/25

Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

2021/01/22

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok, en ragu bolognese på högrev.

    2021/01/25
  • Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

    2021/01/22
  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21
  • Pizza! Hemgjord eller take away?

    2021/01/20
  • Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa, bubbel och små lila blommor.

    2021/01/19

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top