Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall
Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Friterad avocado, chimichurri och salsa på jordgubb & rabarber.

by Anette Rosvall 2020/07/27
written by Anette Rosvall 2020/07/27

Jag börjar med att hålla upp ett finger och säga. Var försiktig med avocado, det är en råvara som kräver mängder med resurser från jorden och är allt annat än hållbar. Så gör denna smarriga så sällan du kan, eller byt ut avocadon mot eldost.

Annars är detta ett utmärkt sätt att göra din tacomiddag lite mer vegetarisk. Jag gjorde receptet till Vinlistan och Domaine Wine. Om du vill kika på vad vi tycker att du ska dricka till så hittar du massor av goda recept samt dryckestips på deras fina sida här.

Friterad avocado med jordgubb- och rabarbersalsa.

Det här behöver du:

Till 2 hungriga
2 avocados 
2 ägg, vispade
2 dl vetemjöl
4 dl panko
salt och svartpeppar
en nypa lökpulver
En rejäl skvätt olja till stekningen

Salsa
1 rabarberstjälk, fint hackad
1 rödklök, fint hackad
6-8 jordgubbar, fint hackade
en liten knippa hackad koriander
4 msk olivolja
en liten skvätt flytande honung
3 msk rödvinsvinäger
salt och peppar

 

Gör så här:

Blanda vetemjöl med kryddorna. Dela dina avokades i 8 delar, vänd dem i vetemjöl, sedan ner en sväng i äggvisp, till sist en omgång i pankofraset. Allra sist värmer du oljan i en stekpanna. När den är ultrahet, låter du avocadon hastigt få färg först på ena sidan och sedan på andra.

Salsan gör du så här: Blanda alla ingredienser förutom jordgubbarna, smaka av och låt stå tills resten av ingredienserna är klara. Precis innan servering vänder du ner jordgubbarna också. Servera sedan dina friterade avocados med grönsaker, salsa, chimichurri (recept fr förut) en god majonäs och tortillabröd

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Mitt doftbibliotek & The Winery Hotel
next post
Iskaffe både vackert och gott

You may also like

Ost + vin = kärlek nr 4 –...

2021/03/06

Ost + vin = kärlek nr 3 –...

2021/03/05

Ost + vin = kärlek nr 2 –...

2021/03/04

Det är ju ”fössta tossdan i mass” då...

2021/03/04

Ost + vin = kärlek nr 1 –...

2021/03/03

Här kommer uppstarten på en liten serie som...

2021/03/03

Morotspasta med ruccola o valnötter

2021/03/02

Gör din egen lemonad av citrusfrukter med nyttig...

2021/02/26

Långsamt bakad spetskål med fläskkotlett och äppelmoutarda –...

2021/02/25

Vinkokt röd pasta…

2021/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Ost + vin = kärlek nr 4 – Ädelostar och sött vin med ädelröta.

    2021/03/06
  • Ost + vin = kärlek nr 3 – Salttvättade ostar av komjölk med rödvin.

    2021/03/05
  • Ost + vin = kärlek nr 2 – Sauvignon Blanc plus syrliga getostar.

    2021/03/04
  • Det är ju ”fössta tossdan i mass” då vankas det massipantåta. Det är ju sedan gammalt!

    2021/03/04
  • Ost + vin = kärlek nr 1 – Champagne plus gräddiga och färska ostar.

    2021/03/03

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor sill smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Tre gånger semla plus goda drycker som passar fint till. Vad säger du om det?

    2021/02/11
  • En semla med apelsin- och aprikostouche på smörig och tung briochebulle, Mums!

    2021/02/10
  • Ett vackert och smakfullt kärleksbarn mellan en semla och en kladdkaka.

    2021/02/09
  • Semmelbonanza först ut en chokladsemla med fyllning av rostade hasselnötter!

    2021/02/08

Media & TV/Radio

  • Att resa med öl!

    2021/02/27
  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top