Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Grekisk sallad

by Anette Rosvall 2020/07/15
written by Anette Rosvall 2020/07/15

På sommaren blir jag av någon underlig anledning alltid sugen på grekisk sallad. Jag tror att det är kombinationen av saltsyrlig ost, med de sötmogna tomaterna och stinget av rödvinsvinägern i vinägretten som gör det. Häromdagen bjöd jag Karoline på middag och när jag handlade så rasslade det ner två bitar fetaost av den bästa sorten. Jag försöker i vanlig ordning verkligen vara ordentlig med kvaliteten på det jag köper. Grekland är tyvärr ganska dåliga på att inte använda antibiotika. Så både halloumi och feta därifrån bör användas med försiktighet för att världen ska kunna hålla de resistenta bakterierna stången. Men någon gång ibland kan man unna sig en grekisk sallad. Här kommer mitt recept på denna klassiker.

Grekisk sallad

Anette Rosvall På sommaren blir jag av någon underlig anledning alltid sugen på grekisk sallad. Jag tror att det är kombinationen av saltsyrlig ost, med de sötmogna tomaterna och stinget av rödvinsvinägern i vinägretten som gör det. Häromdagen bjöd jag Karoline på middag och när jag handlade så rasslade det ner två bitar fetaost av den bästa sorten. Recept Grekisk sallad European
Serves: 2

Ingredients

200 gram grönsallad av valfri sort (jag vill ha min krispig)
100 gram gurka i bitar
150 gram tomat 
50 gram stora vita bönor
10 kalla kokade eller stekta färskpotatisar
1 rödlök, tunt skivad
1 msk pesto
1 msk olja

Vinägrett
4 msk rödvinsvinäger
1 tsk honung
en nypa salt
en riven vitlöksklyfta
2 tsk torkad oregano
6 msk olivolja

Instructions

Dela potatisar och lägg dem i en skål tillsammans med bönorna och peston, skvätt över lite olja och smaksätt det hela med salt och svartpeppar. Ställ skålen åt sidan och skär dina grönsaker i lagom stora bitar. Dela upp alltsammans snyggt på två tallrikar. Skaka din vinägrett ordentligt och lägg sedan resten av ingredienserna på tallrikarna. Avsluta med en rejäl skvätt med dressing, lägg på osten och toppa med de tunna skivorna rödlök. 
MUMS!

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
majskräm med chili
next post
Bookmaker toast!

You may also like

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Tänk hållbart och förädla råvaror i säsong

2021/01/12

Bi bim bap – smaskig, kladdig och alldeles...

2021/01/11

Den amerikanska soppgrytan clam chowder på mitt sätt.

2021/01/10

Kyckling med skummad dragongrädde, primörer, risotto med tryffel...

2021/01/09

Krabburgare med majrovesallad

2021/01/08

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig på samma gång.

    2021/01/17
  • När rester blir bästa rätten. Mac n cheese på mitt sätt.

    2021/01/16
  • Var inte rädd för söta viner!

    2021/01/16
  • Jonas mosters bästa kaka.

    2021/01/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top