Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall
Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Man får inte glömma Jakob!

by Anette Rosvall 2020/07/26
written by Anette Rosvall 2020/07/26

Kära systerson tillika gudson jag är ledsen att jag inte hann lägga upp din tårta. Jakob är ju den sista i fruntimmersveckan som egentligen firades igår. Men eftersom jag hade fullt upp och inte var i närheten av min dator så får jag hurra ett extra varv idag. Plus tipsa om en riktigt god kaka att baka till söndagens fika.

Här kommer den en Up-side-down kaka som på bilden är bakad med tranbär och apelsin. Men i dessa härliga bär och frukt tider kan man ju använda sin fantasi och slänga på lite vadsomhelst. Allt blir gott och grattis Jakob på namnsdagen, i efterskott! <3

Up-side-down kaka med tranbär och apelsin

Det här behöver du:

Kaka
200 gram smör
1,5 dl strösocker
3 dl ägg
saften och skalet från en av citrusfrukterna
3,5 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver

Garnering
Frukt och bär enligt tycke, smak och säsong. På bilden ser ni:
3 stycken olika citrusfrukter i tunna skivor
1 rejäl näve torkade tranbär

Glasyr
Saften och skalet från en av citrusfrukterna
0,5 dl florsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader smöra en kakform 24 cm i diameter. Vispa smör och socker fluffigt, tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan varje. Vänd ner mandelmjöl, bakpulver och häll sedan ner apelsinsaften. När du har rört om ordentligt är det dags att lägga frukten på botten av din kakform, den kommer att bli ovansidan på kakan så gör det snyggt!
Skär bort så mycket av skalet som du kan på frukterna och dela dem i tunna, tunna skivor. Lägg dem i ett fint mönster på botten av springformen och strö sedan tranbären i mellan. Klicka ut smeten och se till att ytan blir slät. Låt kakan gå i ugnen i 40 minuter och under tiden kokar du upp glasyren. När kakan är färdig vänder du den upp och ner och häller över glasyren när den fortfarande är varm och servera den sedan ljummen med en klick vaniljglass.

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Rödbetor i kakan till fruntimmer nr 7
next post
Mitt doftbibliotek & The Winery Hotel

You may also like

Gör din egen lemonad av citrusfrukter med nyttig...

2021/02/26

Långsamt bakad spetskål med fläskkotlett och äppelmoutarda –...

2021/02/25

Vinkokt röd pasta…

2021/02/24

Supersmarrig laxrilette med vacker rosa syrad lök på...

2021/02/22

En underbar middagsutmaning gjorde kålpuddingen smaskigt vegetarisk.

2021/02/20

Köttbollar på kyckling med coleslaw och het, grön...

2021/02/19

Idag fyller bästisen jämt och jag firar med...

2021/02/18

Soppa på spenat eller grönkål

2021/02/17

Rainbow brunch med amerikanska pannkakor och hallon i...

2021/02/16

Äter du vegetariskt på måndagar? Prova då denna...

2021/02/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Gör din egen lemonad av citrusfrukter med nyttig ingefärssmak.

    2021/02/26
  • Långsamt bakad spetskål med fläskkotlett och äppelmoutarda – älskvärt gott

    2021/02/25
  • Vinkokt röd pasta…

    2021/02/24
  • Supersmarrig laxrilette med vacker rosa syrad lök på smörfrasigt bröd.

    2021/02/22
  • En underbar middagsutmaning gjorde kålpuddingen smaskigt vegetarisk.

    2021/02/20

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Tre gånger semla plus goda drycker som passar fint till. Vad säger du om det?

    2021/02/11
  • En semla med apelsin- och aprikostouche på smörig och tung briochebulle, Mums!

    2021/02/10
  • Ett vackert och smakfullt kärleksbarn mellan en semla och en kladdkaka.

    2021/02/09
  • Semmelbonanza först ut en chokladsemla med fyllning av rostade hasselnötter!

    2021/02/08

Media & TV/Radio

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top