Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

En lite annorlunda pytt i panna

by Anette Rosvall 2020/08/03
written by Anette Rosvall 2020/08/03

Det här receptet har gjorde jag i samarbete med Svenskt kött. De ville ha recept på rätter där inte köttet spelar huvudroll utan vackert får stå tillbaka för övriga underbara ingredienser. Fotot är taget av Magnus Skoglund. Så vassego här kommer receptet på en lite annorlunda pytt i panna som med fördel gör på rester från söndagens stek eller lördagens biff. Tillsammans med rotsaker och en vansinnigt god dijonkräm blir veckans middag en måltid som får änglarna att gråta. Tänk att rester kan bli så sabla gott!

Pytt i panna på rester med rotsaker och dijonkräm

Anette Rosvall Det här receptet har gjorde jag i samarbete med Svenskt kött. De ville ha recept på rätter där inte köttet… Mat & Vin En lite annorlunda pytt i panna European
Serves: 6

Det här behöver du:

600g tillagat svenskt kött i tärningar (kanske flanksteken från igår?)
200g rökt sidfläsk, i tärningar
4 gula lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
400g potatis, tärnad 1,5x1,5 cm
150g rotselleri, tärnad 1,5x1,5 cm
200g blomkålsbuketter
smör till stekning

Dijonkräm:
1 gelatinblad
2 dl crème fraiche
2 msk dijonsenap
2 tsk dragonvinäger
salt och malen svartpeppar

Till servering:
100g gröna blad, t ex ruccola
riven parmesan
ev rostade hasselnötter

Gör så här:

Pytten gör du så här: hetta upp en stekpanna och stek kött, rökt fläsk, lök och vitlök, rotfrukter och blomkål i smör i omgångar på medelvärme. Så fort en ingrediens är klar lägger du dem i en gryta så att de håller värmen.

Dijonkrämen gör du på detta vis: lägg gelatinbladet i vatten 5 minuter. Lägg över 3 msk av crème fraichen i en kastrull och ställ åt sidan. Vispa resten av crème fraichen tills den blir fluffig. Det tar ett tag, först blir den lös men efter ett tag tjocknar den igen. Ställ kastrullen med den sparade crème fraichen på låg värme, lägg ner gelatinbladet och låt det smälta. Smaksätt den vispade crème fraichen med dijonsenapen samtidigt som du häller ner gelatinbladsvätskan i det vispade. Krydda med vinäger, salt och peppar och ställ kallt till servering. Och precis innan servering vänder du snabbt ner ruccolabladen i pytten, riv över parmesan och strö eventuellt över hasselnötter. Servera med krämen. 

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Paj i kräfttider
next post
Sallad med magnovinegrette och pilgrimsmusslor.

You may also like

Lyckan över att kålen är i säsong. Jag...

2021/01/27

Kokosfräst fisk med kokosris samt chilihet salsa med...

2021/01/26

Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok,...

2021/01/25

Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

2021/01/22

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Lyckan över att kålen är i säsong. Jag bakar den länge och serverar med örter och smör.

    2021/01/27
  • Kokosfräst fisk med kokosris samt chilihet salsa med Riesling – Ja Tack!

    2021/01/26
  • Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok, en ragu bolognese på högrev.

    2021/01/25
  • Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

    2021/01/22
  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top