Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Italiensk bröllopssoppa

by Anette Rosvall 2020/08/11
written by Anette Rosvall 2020/08/11

Häromkvällen var jag på kräftskiva och hittade en vansinnigt vacker och romantisk lada. Om jag någonsin ska gifta mig igen så är det där! Självklart börjar matnörden i mig fundera på vad som skulle serveras på festen. Jag kom och tänka på ett recept på Italiensk bröllopssoppa med frikadeller och stjärnpasta som jag gjorde till Svenskt kött för ett tag sedan. Vad jag har förstått så är det en italiensk tradition att brudens föräldrar bjuder sina blivande släktingar på en god och närande soppa. Varför inte prova denna smarriga soppa som innehåller både kalvfrikadeller och tjusig stjärnpasta. Sedan är det bara att hoppas på det bästa?!

Italiensk bröllopssoppa med frikadeller och stjärnpasta

Anette Rosvall Häromkvällen var jag på kräftskiva och hittade en vansinnigt vacker och romantisk lada. Om jag någonsin ska gifta mig igen så är det där! Självklart börjar matnörden i mig fundera på vad som skulle serveras på festen. Jag kom och tänka på ett recept på Italiensk bröllopssoppa med frikadeller och stjärnpasta som jag gjorde till Svenskt kött för ett tag sedan. Vad jag har förstått så är det en italiensk tradition att brudens föräldrar bjuder sina blivande släktingar på en god och närande soppa. Varför inte prova denna smarriga soppa som innehåller både kalvfrikadeller och tjusig stjärnpasta. Sedan är det bara att hoppas på det bästa?! Recept Italiensk bröllopssoppa European

Ingredients

Kalvfrikadeller
250 gram kalvfärs
250 gram fläskfärs
1 gul lök, riven
2 vitlöksklyftor, rivna
1 msk italiensk örtkrydda
1 ägg
2 dl vispgrädde
2 dl vitt, torrt bröd utan kanter
1 dl fint riven parmesanost
salt
svartpeppar

Soppa
1 liter klar kycklingbuljong
1 gul lök, fint hackad
1 vitlöksklyfta, fint hackad
400 gram bladspenat, färsk
200 gram stjärnpasta Kolla noga hur mkt!
minst 100 gram grovt riven parmesanost
1 citron, grillad eller stekt - saften från
salt
svartpeppar

olja och smör

Instructions

Börja med att göra dina frickisar. Lägg brödbitar i en skål, häll på grädde, de två olika löksorterna, salt och peppar och låt stå och dra i cirka 15 minuter. När brödet sugit upp grädden är det dags att blanda ner färs, ägg och ost. Blanda ihop till en smet och rulla sedan fina bollar av denna. Lägg åt sidan.

Nu till soppan. Tag fram en rejäl kastrull, ner med en klick smör samt en skvätt olja. Börja med att steka citronen tills det doftar solmoget, lägg den sedan åt sidan ett tag. Ner med lök och vitlök och låt dem svettas ett tag. Häll på kycklingbuljongen och låt frikadellerna koka i cirka 5 minuter, nu skall även stjärnpastan dyka ner i buljongen. När det har gått ytterligare cirka 4 minuter är det dags att kika om de två är färdiglagade. Om frikadellerna och pastan är färdigkokta pressar du i citronsaften, slänger ner spenaten, smakar av med salt och peppar och allra sist river du rejält med parmesanost på. Servera soppan het och hoppas på det bästa 😉

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
En klassisk bakewell
next post
Yoghurtmarinerad karré- & aubergine

You may also like

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Tänk hållbart och förädla råvaror i säsong

2021/01/12

Bi bim bap – smaskig, kladdig och alldeles...

2021/01/11

Den amerikanska soppgrytan clam chowder på mitt sätt.

2021/01/10

Kyckling med skummad dragongrädde, primörer, risotto med tryffel...

2021/01/09

Krabburgare med majrovesallad

2021/01/08

Mumsig marockansk pumpa & lammtagine

2021/01/05

Rostad blomkål från Tel Aviv

2021/01/04

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • När rester blir bästa rätten. Mac n cheese på mitt sätt.

    2021/01/16
  • Var inte rädd för söta viner!

    2021/01/16
  • Jonas mosters bästa kaka.

    2021/01/15
  • Korv med potatismos på planka

    2021/01/14
  • Tänk hållbart och förädla råvaror i säsong

    2021/01/12

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top