Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Kantarellsmörgås

by Anette Rosvall 2020/08/25
written by Anette Rosvall 2020/08/25

Att rassla runt i skogen och leta svamp har aldrig riktigt varit min grej. Jag gillar i och för sig att strosa i skogen, gillar dofterna och lugnet. Men när man absolut måste hitta de där små gula rackarna som jämt gömmer sig då blir det trist och då vill jag inte vara med. Men tänk så bra det är att vi alla är olika. Jag tar gärna hand om skatterna efteråt. Jag kan rensa, steka, fräsa eller pickla och så här gör jag mina smörgåsar!

Kantarellsmörgås

Anette Rosvall Att rassla runt i skogen och leta svamp har aldrig riktigt varit min grej. Jag gillar i och för sig att strosa i skogen, gillar dofterna och lugnet. Men när man absolut måste hitta de där små gula rackarna som jämt gömmer sig då blir det trist och då vill jag inte vara med. Men tänk så bra det är att vi alla är olika. Jag tar gärna hand om skatterna efteråt. Jag kan rensa, steka, fräsa eller pickla och så här gör jag mina smörgåsar! Recept Kantarellsmörgås European

Det här behöver du:

Till 2 glada personer behöver du:
2 skivor surdegsbröd
2 rejäla nävar gula kantareller
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
en rejäl klick smör
en skvätt olja
en skvätt sherryvinäger
några nypor riven parmesan
salt och svartpeppar från kvarn

Gör så här:

Börja med att steka dina brödskivor i rejält med smör och vitlök. Låt dem bli gyllenbruna och lägg dem sedan på ett fat. Sedan är det dags för den rensade och delade svampen att hoppa ner i pannan. Låt den ligga i värmen och svettas, först tappar den all vätska och inte förrän den ångats upp igen så slänger du ner lök, vitlök och smör. Låt allt bli varmt, mjukt och få lite färg smaksätt med sherryvinäger, salt och svartpeppar. När allt är klart delar du svampen systerligt mellan brödskivorna och river tills sist parmesanost över alltihopa!

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Sallad med lax & Riesling
next post
Ännu mer Riseling.

You may also like

Lyckan över att kålen är i säsong. Jag...

2021/01/27

Kokosfräst fisk med kokosris samt chilihet salsa med...

2021/01/26

Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok,...

2021/01/25

Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

2021/01/22

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Lyckan över att kålen är i säsong. Jag bakar den länge och serverar med örter och smör.

    2021/01/27
  • Kokosfräst fisk med kokosris samt chilihet salsa med Riesling – Ja Tack!

    2021/01/26
  • Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok, en ragu bolognese på högrev.

    2021/01/25
  • Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

    2021/01/22
  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top