Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Kantarellsmörgås

by Anette Rosvall 2020/08/25
written by Anette Rosvall 2020/08/25
Skriv ut receptet
2,9K

Att rassla runt i skogen och leta svamp har aldrig riktigt varit min grej. Jag gillar i och för sig att strosa i skogen, gillar dofterna och lugnet. Men när man absolut måste hitta de där små gula rackarna som jämt gömmer sig då blir det trist och då vill jag inte vara med. Men tänk så bra det är att vi alla är olika. Jag tar gärna hand om skatterna efteråt. Jag kan rensa, steka, fräsa eller pickla och så här gör jag mina smörgåsar!

Kantarellsmörgås

Det här behöver du:

Till 2 glada personer behöver du:
2 skivor surdegsbröd
2 rejäla nävar gula kantareller
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
en rejäl klick smör
en skvätt olja
en skvätt sherryvinäger
några nypor riven parmesan
salt och svartpeppar från kvarn

Gör så här:

Börja med att steka dina brödskivor i rejält med smör och vitlök. Låt dem bli gyllenbruna och lägg dem sedan på ett fat. Sedan är det dags för den rensade och delade svampen att hoppa ner i pannan. Låt den ligga i värmen och svettas, först tappar den all vätska och inte förrän den ångats upp igen så slänger du ner lök, vitlök och smör. Låt allt bli varmt, mjukt och få lite färg smaksätt med sherryvinäger, salt och svartpeppar. När allt är klart delar du svampen systerligt mellan brödskivorna och river tills sist parmesanost över alltihopa!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Nu är det Riesling week
Nästa inlägg
Ännu mer Riseling.

Du borde verkligen prova det här också!

Storlek, lagring och magnum – samt några riktigt...

2023/12/08

Knaprig anka med sås på balsamvinäger, rödbetor och...

2023/12/07

En grön och hållbar pytt med roliga tillbehör.

2023/12/06

Skinkan är inte min favorit men kräver ändå...

2023/12/05

Sill, lax, ansjovis och andra små fiskar man...

2023/12/03

Havets Wallenbergare, hummersås, dillslungad primör- och hummersallad samt...

2023/12/01

Här kommer tips till smarriga efterrätter till julbordet!

2023/11/30

Vegetariska kåldolmar med god fyllning

2023/11/27

Condiments är ett underbart ord på viktiga saker.

2023/11/24

Sötsurt och knaprigt fläsk på tallriken och vin...

2023/11/23

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Storlek, lagring och magnum – samt några riktigt dumma vintips.

    2023/12/08
  • Knaprig anka med sås på balsamvinäger, rödbetor och en hint av rålakrits.

    2023/12/07
  • En grön och hållbar pytt med roliga tillbehör.

    2023/12/06
  • Skinkan är inte min favorit men kräver ändå sin plats på julbordet.

    2023/12/05
  • Sill, lax, ansjovis och andra små fiskar man vill ha till jul.

    2023/12/03

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon julmat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Knaprig anka med sås på balsamvinäger, rödbetor och en hint av rålakrits.

    2023/12/07
  • Vilt, hållbart och njutningsfullt!

    2023/11/02
  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30

Media & TV/Radio

  • Helgonlika drycker på STAR FM

    2023/11/04
  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt