Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Marsmallow Teacakes

by Anette Rosvall 2020/08/28
written by Anette Rosvall 2020/08/28

Det här är en hembakad variant av godbitarna Tunnock Teacake som finns med mörk choklad eller ljus choklad. Bakom prassligt rött eller blått stanniolpapper döljer sig de klassiska godingarna. Men nu behöver du inte åka till England och handla utan kan göra dina egna.

Anette Rosvall Det här är en hembakad variant av godbitarna Tunnock Teacake som finns med mörk choklad eller ljus choklad. Bakom prassligt rött eller blått stanniolpapper döljer sig de klassiska godingarna. Men nu behöver du inte åka till England och handla utan kan göra dina egna. Kokböcker Marsmallow Teacakes European

Ingredients

Kakorna
1 dl mjöl
1 krm bakpulver
1 krm bikarbonat
en nypa salt
60 gram rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 äggulor (spar vitorna till marsmallows fyllningen)
1 tsk vaniljsocker
1 msk vispgrädde

Marsmallowsfyllning
2 äggvitor
drygt 1 dl strösocker
1 msk mörk sirap
en nypa salt
1 tsk starkt snabbkaffepulver

250 gram smält choklad att doppa kakorna i

 

Instructions

Börja med att sätta ugnen på 180 grader. Vispa smör och socker vitt och fluffigt, vispa sedan ner äggulorna och till sist siktat mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och salt i fluffet tillsammans med grädden. Använd en sked och skopa upp 12 runda kluttar på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tryck till dem lite så att de får en platt topp. Baka sedan av kakorna tills de är gyllene i kanterna, ta ut dem och låt dem svalna helt medan du gör fyllningen.
Häll alla ingredienser till fyllningen i en skål som du sedan ställer på ett vattenbad. Vispa tills allt socker har smält och tills blandningen är skummig och lite vitaktig. (tar cirka 10-15 minuter) Ta bort skålen från vattenbadet och ta fram din elvisp, vispa tills du får en maräng. Den skall vara så hård att topparna håller formen. Häll upp marängen i en spritspåse och spritsa kluttar av fyllning på kakbottnarna.
Smält chokladen och doppa ner kakorna så att marängen blir chokladdoppad, låt chokladen stelna och servera kakorna pronto!

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Ännu mer Riseling.
next post
Rosendricka

You may also like

Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok,...

2021/01/25

Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

2021/01/22

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok, en ragu bolognese på högrev.

    2021/01/25
  • Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

    2021/01/22
  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21
  • Pizza! Hemgjord eller take away?

    2021/01/20
  • Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa, bubbel och små lila blommor.

    2021/01/19

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top