Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Paj i kräfttider

by Anette Rosvall 2020/08/02
written by Anette Rosvall 2020/08/02

I helgen som kommer är jag bjuden på en härlig kräftskiva. Trots att jag inte gillar kräftor överhuvudtaget så säger jag aldrig nej till ett riktigt bra kalas. Men på grund av det är jag riktigt noga med det som står vid sidan av de röda dilldoftande skaldjuren. På mitt bord finns alltid bröd, smör, diverse röror och så självklart en riktigt smarrig paj.

De flesta brukar klämma till med en västerbottenspaj och ja! det är riktigt gott. Men du, ombyte förnöjer prova att göra något nytt. Antingen Görans laxtårta du hittar receptet här. Eller så den här som du hittar här nedanför, som är som en skön blinkning till Janssons frestelse i pajskal. Mums säger jag bara!

P.S pajen passar även till påsk, midsommar, jul… och alla andra festliga kalas som behöver en paj.

Ullas vickningspaj - som så klart går att äta när som helst.

Anette Rosvall På ett riktig kräftskiva behövs förutom de röda, dilldoftande skaldjuren bröd, smör, diverse röror och så självklart en riktigt smarrig paj. Recept Paj i kräfttider European

Ingredients

Pajskal
100 gram smör
2 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning
2 gula lökar, finhackade
2 msk smör
2 burkar matjessill
2 dl vispgrädde
3 ägg
en nypa socker
salt och svartpeppar från kvarnen

Garnering
färsk gräslök


Instructions

Nyp ihop ingredienserna till pajskalet och tryck sedan ut degen i en springform och låt den stå kallt i minst en halvtimme. Förgrädda skalet i 200 grader i 15 minuter, ställ åt sidan.

Hacka löken och stek den i smöret, blanda sedan den medgörliga löken med avrunnen och hackad matjessill. Rör ihop ägg och grädde och blanda sedan lök/sill med ägg/grädde, smaksätt med kryddorna.

Häll nu röran i pajskalet och låt den gå i minst 15 minuter i 200 grader. Eller tills den fått en fin gyllene färg och är fast i mitten. Hacka under tiden din gräslök som du strör över den ljumna pajen innan servering.

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Pride tillsammans på avstånd
next post
En lite annorlunda pytt i panna

You may also like

Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok,...

2021/01/25

Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

2021/01/22

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok, en ragu bolognese på högrev.

    2021/01/25
  • Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

    2021/01/22
  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21
  • Pizza! Hemgjord eller take away?

    2021/01/20
  • Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa, bubbel och små lila blommor.

    2021/01/19

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top