Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Sallad med magnovinegrette och pilgrimsmusslor.

by Anette Rosvall 2020/08/07
written by Anette Rosvall 2020/08/07

Det här är en liten variant på en sallad som jag har gjort sedan Rom brann. I vanliga fall gör jag den när vi har kräftskiva. Jag gillar nämligen inte kräftor men vill ha något smarrig att smaska på ändå. Salladen har varit med i våra böcker och även blivit publicerad i Amelia. Ibland gör jag den däremot med pilgrimsmusslor och så mixar jag mangon till en syrlig vinägrett. Det blir smaskigt!

Sallad med magnovinägrett och pilgrimsmusslor.

Anette Rosvall Det här är en liten variant på en sallad som jag har gjort sedan Rom brann. I vanliga fall gör jag den när vi har kräftskiva. Jag gillar nämligen inte kräftor men vill ha något smarrig att smaska på ändå. Salladen har varit med i våra böcker och även blivit publicerad i Amelia. Nu gör jag den däremot med pilgrimsmusslor och så mixar jag mangon till en syrlig vinegrette. Det blir smaskigt! Recept Sallad med magnovinegrette och pilgrimsmusslor. European

Ingredients

Salladen!
(2 dl skalade räkor) eller så använder du pilgrimsmusslor istället (tänk ett par stycken per person, torka av dem på ytan, smält smöret i stekpannan, vänta tills det inte fräser längre och stek dem tills det får en fin karamelliserad yta)

1 avokado i bitar
1 finhackad chili
1/2 finhackad rödlök
2 nävar rucola
1/2 finhackad grön paprika

Mangovinägrett
0,5 msk mangokött
4 msk persikovinäger
4 msk rapsolja
en nypa socker
några droppa citronsaft
salt
peppar

 

Instructions

Vinägretten gör du så här: Häll alla ingredienser i en mixer och kör runt så att det blandas väl. Fyll på med olja vispa runt lite, om dressingen blir för tjock så späd med lite vatten. Sedan blandar du ihop alla övriga ingredienser och servera med magnovinägrett och de karamelliserade pilgrimsmusslorna.

festMat&Dryckmenynyårparty
2 comments
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
En lite annorlunda pytt i panna
next post
smørrebrød, sandwich, smörgås eller macka

You may also like

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Tänk hållbart och förädla råvaror i säsong

2021/01/12

Bi bim bap – smaskig, kladdig och alldeles...

2021/01/11

Den amerikanska soppgrytan clam chowder på mitt sätt.

2021/01/10

Kyckling med skummad dragongrädde, primörer, risotto med tryffel...

2021/01/09

Krabburgare med majrovesallad

2021/01/08

2 comments

Tillsammans är bra! | Anette Rosvall 2012/12/28 - 14:26

[…] ← Previous […]

get backlinks 2012/12/29 - 13:34

I think this is one of the most important info for me. And i am glad reading your article. But wanna remark on few general things, The web site style is great, the articles is really excellent : D. Good job, cheers

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig på samma gång.

    2021/01/17
  • När rester blir bästa rätten. Mac n cheese på mitt sätt.

    2021/01/16
  • Var inte rädd för söta viner!

    2021/01/16
  • Jonas mosters bästa kaka.

    2021/01/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top