Har förstått att bananbröd är extremt hett just nu. Jag har har ett riktigt bra recept på lut, men tänker att jag allra först vill puffa för denna lilla underbara goding. För i den ingår rom och det är ju så trevligt. Banana Foster är Västindiens mest flamboyanta dessert. Den är snygg, den är god, lite lagom knäpp och ja, du får ju flambera. Jag tycker ju att flambera och sabrera är två ting som sätter riktig sprätt på tillvaron så sätt nu fart nu och baka, så får du elda sen. Ja just det vi ju först börja med tips på själva romen, här är två av mina favoriter
Plantation Trinidad 8 Years , 2008 #87333
Diplomático Selección De Familia #81345
Banana Foster Cakes
Det här behöver du:
25 gram smör 1 dl mörk sirap 5 msk mörk rom 3 hårda men mogna bananer 1 dl grädde 3 stora ägg (rumstempererade) 1 vaniljstång (eller 1 tsk vaniljsocker) 4 dl vetemjöl 1 dl socker 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 1 tsk kanel 1 limefrukt, skal och saft
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader placera 10 muffinsformar med hög kan i ett muffinsbleck. Smält hälften av smöret, tillsätt hälften av sirapen, och hälften av romen. När denna goda sås bubblar är det klar, ställ åt sidan och låt svalna en smula innan du fördelar såsen mellan formarna.
Skiva bananerna och fördela även dessa rättvist mellan muffinsformarna. Vispa sedan ihop resten av ingredienserna till en tjock smet som även den klickas ner rättvist i formarna. Nu ska alltihopa in i ugnen och gå där i cirka 35-40 minuter.
När det är färdiggräddat vänder du upp och ner på muffinsarna och ställer dem på fat eller portionsformar. Nu är det dags att flambera. Dutta över resten av romen och snabbt som attan sätter du fyr på härligheten det blir en snabb låga som gör att sockret och bananerna blir lite lätt karameliserade. Mums tillsammans med en liten kula vaniljglass om man vill!
1 comment
Oj, låter ju hur gott som helst. Enda problemet är att rommen alltid tar slut här hemma.
Comments are closed.