Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Frasig jordärtsskockssallad!

by Anette Rosvall 2020/09/08
written by Anette Rosvall 2020/09/08
anette rosvall, kokbok, skocksallad, jordärsskockor, recept
En av mina favoriter ibland rotsakerna är jordärtskockor. Det vanligaste är att man gör puré eller soppa på dem.  Men ombyte förnöjer hävdar jag och har i detta recept slängt ihop en sallad som är god precis som den är, men som även passar som tillbehör till fågel, fisk eller kött. Här kommer receptet på min skocksallad. De långbakade skockorna blir frasiga och krispiga på utsida och mjuka som puré på insidan och serveras med lite smått och gott som ruccola, grillad paprika, rostade mandlar och en härlig vinägrett.

Smaklig spis!

anette rosvall, kokbok, skocksallad, jordärsskockor, recept

Frasig skocksallad

Anette Rosvall En av mina favoriter ibland rotsakerna är jordärtskockor. Det vanligaste är att man gör puré eller soppa på dem. Men ombyte förnöjer hävdar jag och har i detta recept slängt ihop en sallad som är god precis som den är, men som även passar som tillbehör till fågel, fisk eller kött. Här kommer receptet på min skocksallad. De långbakade skockorna blir frasiga och krispiga på utsida och mjuka som puré på insidan och serveras med lite smått och gott som ruccola, grillad paprika, rostade mandlar och en härlig vinägrett. Recept Frasig jordärtsskockssallad! European

Ingredients

500 gram jordärtskockor
En klick smör
En skvätt olja
En krossad vitlöksklyfta
Salt och peppar

Till servering:
500 gr Ruccola
1 rödlök
2 st röda paprikor (grillade)
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 krossad vitlöksklyfta
1 tsk honung

Dekoration
150 gram fint riven parmesanost och hackade rostade mandlar

 

Instructions

Sätt på med ugnen på 125 grader. Skrubba skockorna ordentligt och lägg dem hela i en ugnsform med de krossade vitlöksklyftorna, en klick smör och en skvätt olja. Skaka ugnsformen så att alla skockor får kryddor och fett på sig.

Stoppa in formen i cirka 2 timmar. Skaka formen lite då och då så smak och fett får täcka ytan på alla skockor. När de är klara skall de vara frasiga på ytan och helt mjuka inuti.

Under tiden skakar du en vinägrett med 4 msk olja och 4 msk vinäger, salt peppar en halv tsk honung och en pressad vitlöksklyfta. Ställ åt sidan och blanda ihop din sallad och lägger upp den på ett serveringsfat.

När skockorna är klara delar du dem på hälften och blandar dem med dressingen. Medan de fortfarande är varma blandar du även ner hälften av parmesanosten. Lägg upp skockorna på salladsbädden och strö resten av parmesanosten över. Servera ljummen!

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Blommande vitkål
next post
Kyckling gumbo

You may also like

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Tänk hållbart och förädla råvaror i säsong

2021/01/12

Bi bim bap – smaskig, kladdig och alldeles...

2021/01/11

Den amerikanska soppgrytan clam chowder på mitt sätt.

2021/01/10

Kyckling med skummad dragongrädde, primörer, risotto med tryffel...

2021/01/09

Krabburgare med majrovesallad

2021/01/08

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig på samma gång.

    2021/01/17
  • När rester blir bästa rätten. Mac n cheese på mitt sätt.

    2021/01/16
  • Var inte rädd för söta viner!

    2021/01/16
  • Jonas mosters bästa kaka.

    2021/01/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top