Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Frasig jordärtsskockssallad!

by Anette Rosvall 2020/09/08
written by Anette Rosvall 2020/09/08
anette rosvall, kokbok, skocksallad, jordärsskockor, recept
En av mina favoriter ibland rotsakerna är jordärtskockor. Det vanligaste är att man gör puré eller soppa på dem.  Men ombyte förnöjer hävdar jag och har i detta recept slängt ihop en sallad som är god precis som den är, men som även passar som tillbehör till fågel, fisk eller kött. Här kommer receptet på min skocksallad. De långbakade skockorna blir frasiga och krispiga på utsida och mjuka som puré på insidan och serveras med lite smått och gott som ruccola, grillad paprika, rostade mandlar och en härlig vinägrett.

Smaklig spis!

Frasig skocksallad

Det här behöver du:

500 gram jordärtskockor
En klick smör
En skvätt olja
En krossad vitlöksklyfta
Salt och peppar

Till servering:
500 gr Ruccola
1 rödlök
2 st röda paprikor (grillade)
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 krossad vitlöksklyfta
1 tsk honung

Dekoration
150 gram fint riven parmesanost och hackade rostade mandlar

 

Gör så här:

Sätt på med ugnen på 125 grader. Skrubba skockorna ordentligt och lägg dem hela i en ugnsform med de krossade vitlöksklyftorna, en klick smör och en skvätt olja. Skaka ugnsformen så att alla skockor får kryddor och fett på sig.

Stoppa in formen i cirka 2 timmar. Skaka formen lite då och då så smak och fett får täcka ytan på alla skockor. När de är klara skall de vara frasiga på ytan och helt mjuka inuti.

Under tiden skakar du en vinägrett med 4 msk olja och 4 msk vinäger, salt peppar en halv tsk honung och en pressad vitlöksklyfta. Ställ åt sidan och blanda ihop din sallad och lägger upp den på ett serveringsfat.

När skockorna är klara delar du dem på hälften och blandar dem med dressingen. Medan de fortfarande är varma blandar du även ner hälften av parmesanosten. Lägg upp skockorna på salladsbädden och strö resten av parmesanosten över. Servera ljummen!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Fyllda paprikor 2.0
next post
Kyckling gumbo

You may also like

Efterrättspizza med jordgubbar, rabarber, vit choklad och frasig...

2022/05/24

Evas mammas amerikanska rabarberpaj.

2022/05/23

Smarrig meny till underbara Ingela.

2022/05/22

Blåbär+crunch+muffins = liten portionspaj.

2022/05/21

Vin till försommarens primörer

2022/05/20

Red velvet cake eller röd sammets kaka, är...

2022/05/18

När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad...

2022/05/16

smørrebrød, sandwich, smörgås eller macka

2022/05/15

Blev sugen på carbonara.

2022/05/11

Skagen en klassisk förrätt. Är det kanske också...

2022/05/10

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Efterrättspizza med jordgubbar, rabarber, vit choklad och frasig smördeg. Ett enkelt och vansinnigt gott avslut.

    2022/05/24
  • Evas mammas amerikanska rabarberpaj.

    2022/05/23
  • Smarrig meny till underbara Ingela.

    2022/05/22
  • Blåbär+crunch+muffins = liten portionspaj.

    2022/05/21
  • Vin till försommarens primörer

    2022/05/20

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon jordgubbar julmat kaka kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vitt vin ägg

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Smarrig meny till underbara Ingela.

    2022/05/22
  • När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad smörgås börjar änglarna sjunga.

    2022/05/16
  • Matlagning och vinprovning med Amka

    2022/04/29
  • Jury i Dagligvarugalan

    2022/04/11

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt