Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Fyllda paprikor 2.0

by Anette Rosvall 2020/09/06
written by Anette Rosvall 2020/09/06

Fyllda paprikor är ju en riktig klassiker men här gör jag dem lite poppigare och lite mer moderna. Dels byter jag helt fräckt färg på locket så det gröna hamnar på den gula, den röda på den gröna och …. ja ni hajjar. Sedan fyller jag den med matvete istället för ris och så lite mindre protein och då i form av fräs av korv istället för den vanliga köttfärsen. Om jag var du skulle jag prova, det är riktigt smarrigt!

Det här behöver du:

4-6 paprikor (i olika färger
300 g chorizokorv eller salsiccia, finhackad
smör
1 gul lök, finhackad (stor)
4 dl kokt matvete
2 msk tomatpuré
1 förp majskorn [ca 340 g]
1 dl vispgrädde
1-3 klyfta vitlök, pressade
salt och svartpeppar
1 dl fetaost
riven ost, till gratinering
4-8 skiva vitt bröd

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en fin form. Skär av toppen på paprikorna på längden, ta bort hinnor plus frön, och ställ dem likt små skålar på en eldfast form. Skjutsa nu in dem i ugnen i en kvart så de blir lite rostade innan vi fyller dem.

Under tiden kan du passa på att göra fyllningen.  Fräs korven i lite smör. Blanda ner löken, det kokta matvetet och tomatpurén i pannan så att det får lite stekyta. Fortsätt sedan med att stoppa ner majskorn, vispgrädde och pressad vitlök. Smaka av med oregano, salt och peppar. Blanda även ner fetaosten.

Ta ut paprikorna när de blivit lite skrynkliga och härligt rostade. Fördela fyllningen i paprikorna och riv lite extra ost på toppen. Gratinera i ugnen 20–30 minuter. Servera med en god tomatsås, sallad och ljust bröd.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Äpple + Sherry = kärlek!
next post
Frasig jordärtsskockssallad!

You may also like

Efterrättspizza med jordgubbar, rabarber, vit choklad och frasig...

2022/05/24

Evas mammas amerikanska rabarberpaj.

2022/05/23

Smarrig meny till underbara Ingela.

2022/05/22

Blåbär+crunch+muffins = liten portionspaj.

2022/05/21

Vin till försommarens primörer

2022/05/20

Red velvet cake eller röd sammets kaka, är...

2022/05/18

När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad...

2022/05/16

smørrebrød, sandwich, smörgås eller macka

2022/05/15

Blev sugen på carbonara.

2022/05/11

Skagen en klassisk förrätt. Är det kanske också...

2022/05/10

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Efterrättspizza med jordgubbar, rabarber, vit choklad och frasig smördeg. Ett enkelt och vansinnigt gott avslut.

    2022/05/24
  • Evas mammas amerikanska rabarberpaj.

    2022/05/23
  • Smarrig meny till underbara Ingela.

    2022/05/22
  • Blåbär+crunch+muffins = liten portionspaj.

    2022/05/21
  • Vin till försommarens primörer

    2022/05/20

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon jordgubbar julmat kaka kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vitt vin ägg

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Smarrig meny till underbara Ingela.

    2022/05/22
  • När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad smörgås börjar änglarna sjunga.

    2022/05/16
  • Matlagning och vinprovning med Amka

    2022/04/29
  • Jury i Dagligvarugalan

    2022/04/11

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt