Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Nypon med avvägd smak.

by Anette Rosvall 2020/09/27
written by Anette Rosvall 2020/09/27
efterrätt, mellanmål , nyponsoppa, recept, soppa

Häromdagen hittade jag ett paket nyponpulver i mitt skafferi. Fick minnen från barndomen då jag åt ljummen nyponsoppa där gräddig vaniljglass smälte och små mandelbiskvier flöt omkring om blev så där härligt mjuk-sega.

Ni vet väl att det är galet lätt att göra nyponsoppa själv. Om man gör det så slipper man äckliga tillsatser av E-ämenen och konserveringsmedel som du oftast hittar i de färdiglagade varianterna. Dessutom kan du själv välja sötman och syran i din soppa. Det tycker iallafall jag är toppen.

efterrätt, mellanmål , nyponsoppa, recept, soppa

Nyponsoppa

Anette Rosvall Häromdagen hittade jag ett paket nyponpulver i mitt skafferi. Fick minnen från barndomen då jag åt ljummen nyponsoppa där gräddig vaniljglass smälte och små mandelbiskvier flöt omkring om blev så där härligt mjuk-sega. Recept Nypon med avvägd smak. European

Ingredients

Nyponsoppa
4 msk nyponskalmjöl
6 dl vatten
6 msk råsocker (kanske smakar du av med mera)
1 msk potatismjöl
saft och zest från en apelsin eller citron

Instructions

Blanda ihop alla ingredienser och koka upp tills det är blandat. Smaka av och fyll på med mer socker eller syra så att soppan smakar som du vill ha den. Servera med en klick gräddglass och en näve mandelbiskvier.
Njut!

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Sommarminnen och beställningssortimentet!
next post
Upp-och-ner-vänd vild kålpudding, rödlöksmarmelad med tranbär och sky

You may also like

Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok,...

2021/01/25

Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

2021/01/22

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok, en ragu bolognese på högrev.

    2021/01/25
  • Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

    2021/01/22
  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21
  • Pizza! Hemgjord eller take away?

    2021/01/20
  • Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa, bubbel och små lila blommor.

    2021/01/19

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top