Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Stellagalan, måndag och cheesecake

by Anette Rosvall 2020/09/14
written by Anette Rosvall 2020/09/14

Idag spelar vi in Stellagalan som pga rådande förhållanden sedan sänds digitalt via vår YouTube kanal. Det är väl ändå värt en riktigt god cheesecake. Den här bakas i tre lager, så lite jobb är det med den. Men jag kan lova att det är värt varenda sekund och en måndag som denna tycker jag att är värd lite möda.

Anettes ljuvliga cheesecake

Anette Rosvall Idag spelar vi in Stellagalan som pga rådande förhållanden sedan sänds digitalt via vår YouTube kanal. Det är väl ändå värt en riktigt god cheesecake. Den här bakas i tre lager, så lite jobb är det med den. Men jag kan lova att det är värt varenda sekund och en måndag som denna tycker jag att är värd lite möda. Recept Stellagalan, måndag och cheesecake European

Ingredients

botten:
100 g smält smör
10 krossade digestivekex

fyllning:
2 ägg
3 msk strösocker
400 g philadelphiaost
1/2 tsk vaniljsocker
200 g smält vit choklad
topping:
2 dl crème fraiche
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker

det röda på slutet:
180 g röd vinbärsgelé
1 liter hallon

Instructions

Blanda smör och digestivekex och tryck ut i en springform. Ställ bottnen kallt medan du gör fyllningen.
Vispa ägg och socker pösigt och rör i alla andra ingredienser. Bred smeten över botten och grädda i ugnen i 175° i drygt 30 minuter. Låt svalna! Blanda nu ingredienserna till toppingen och bred ut över den avsvalnade kakan. Grädda i 175° i 5 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna helt – det här kan du göra i förväg dagen före partyt. Kakan blir bara godare om den får stå en dag eller två i kylen. Minst en halvtimme före servering gör du det röda på slutet. Värm gelén tills den smälter. Lägg hallonen på den avsvalnade kakan i ett snyggt mönster eller bara huller om buller, as you please. Ta en sked och skopa försiktigt gelén över hallonen, så att den täcker de flesta bären. Låt gelén svalna och servera kakan. Som är både ljuvlig och snygg!

begravningskaffeCheesecakefiraförtvivlanLivingGreensorgtårar
1 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Kyckling och annan kyckling
next post
Kollegor och champagne

You may also like

Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok,...

2021/01/25

Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

2021/01/22

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

1 comment

Edit Künstlicher 2012/12/05 - 19:13

Hej finaste!
Jag tycker att vi firar nya äventyr med tårta! LivingGreen kommer alltid länka mig samman med vackra människor som dig. Jag känner sådan tacksamhet och sådan ödmjukhet inför detta!

Ses snart för te och tårta!
Kramen/
Edit

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok, en ragu bolognese på högrev.

    2021/01/25
  • Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

    2021/01/22
  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21
  • Pizza! Hemgjord eller take away?

    2021/01/20
  • Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa, bubbel och små lila blommor.

    2021/01/19

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top