Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Välfyllt skafferi

by Anette Rosvall 2020/09/02
written by Anette Rosvall 2020/09/02

I år försöker jag med alla medel att intala mig att hösten är härlig, att luften är hög och full av syre, att mina kinder blir rosarosiga av den friska luften. Att löven är vackra och skogen full av godsaker som jag kan sylta och safta. Men jag tror faktiskt att jag håller på att bli till en björn, jag vill bara lägga mig djupt in i sängen med minst två täcken över mig. Med raggsockor och yllepyjamas. Burr vad det är kallt och otrevligt.

Det enda som kan få mig lite lycklig är att det är så härligt med alla äpplen och all svamp. Häromdagen fick jag en massa goa lingon som jag skall koka lingonsylt på. Samma dag hittade jag en hel dröse med tomater som såldes billigare för att de var lite tryckskadade och mjuka. Perfekt tänkte jag då kan jag göra massa gott av dem också. Egen ketchup, min urgoda tomatsås  på de långsambakade tomaterna som ni hittar recept på länken.

Sen kokade jag lite marmelad, chutney och sylt också när jag ändå var i farten 🙂 men de recepten får ni vid ett annat tillfälle, här kommer recept på din alldeles egna gula, röda, orange eller röda ketchup. Färgen på kechupen är beroende på vilken färg du väljer på dina grönsaker. Jag gjorde min på gula och orange tomater. Den här ketchupen blir lite lösare än den som du köper på affären men å andra sidan slipper du massa tillsatser och jox.

Hemlagad ketchup

Anette Rosvall I år försöker jag med alla medel att intala mig att hösten är härlig, att luften är hög och full av syre, att mina kinder blir rosarosiga av den friska luften. Att löven är vackra och skogen full av godsaker som jag kan sylta och safta. Men jag tror faktiskt att jag håller på att bli till en björn, jag vill bara lägga mig djupt in i sängen med minst två täcken över mig. Med raggsockor och yllepyjamas. Burr vad det är kallt och otrevligt. Recept Välfyllt skafferi European

Ingredients

Drygt  2 kilo tomatkött, finhackat
2 stycken stora paprikor hackade i bitar (i samma färg som tomaterna)
2 stycken finhackade gula lökar
10 stycken pressade vitlöksklyftor
2,5 dl vinäger (vit om du gör gul ketchup och röd om du gör mörkare kethcup)
saften och skal från halv citron
1 3/4 dl socker
0,5 tsk salt
2 tsk bruna senapsfrön
1 msk korianderfrön
1 msk svarta pepparkorn
1 tsk hela nejlikor
några hela stjärnanis
2 hela kanelstänger
6 cm färsk nejlika i småbitar

 

Instructions

Lägg de hackade tomaterna utan kärnor i en stor kastrull. Fyll på med paprika, lök, vitlök, hälften av vinägern, citronjos och skal och koka på medelvärme tills alla grönsaker är mjuka och ordentligt kokta. Det tar ca 15-20 minuter. Häll över soppan i en mixer och mixa till en helt slät pure. Häll tillbaka pureen i kastrullen och tillsätt socker och resterande vinäger.

Nu till kryddorna. Tag fram en bomullsnäsduk och lägg kryddorna på mitten. Knyt ihop med ett steksnöre och lägg ned kryddknytet i tomatmixen. Nu skall tomatröran koka sakta tills den har tjocknat. Det tar cirka 1 timme på låg värme. Var försiktigt så att den inte bränner i botten.

Häll upp den färdiga kethucpen i väl rengjorda burkar och låt den svalna ordentligt innan du ställer in dem i kylskåp eller kallt skafferi.

grönsakerhöstketchupskafferitomater
0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Bubbel från Sydafrika.
next post
Äpple + Sherry = kärlek!

You may also like

Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok,...

2021/01/25

Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

2021/01/22

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok, en ragu bolognese på högrev.

    2021/01/25
  • Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

    2021/01/22
  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21
  • Pizza! Hemgjord eller take away?

    2021/01/20
  • Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa, bubbel och små lila blommor.

    2021/01/19

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top