Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall
Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Borsjtj, smetana, honung, saltgurka och krispigt sidfläsk.

by Anette Rosvall 2020/10/20
written by Anette Rosvall 2020/10/20

Nu är rödbetorna finfina, i säsong och du hittar svenska närodlade och ekologiska. Nyttigt är det också men nu kommer ett förslag som kanske inte är riktigt är PK. Men prova att dricka lite kall vodka till denna borsjtj med saltgurka, smetana & krispigt sidfläsk det passar som en liten smäck. Men självklart kan du äta soppan och dricka både vatten och öl till.

Borsjtj, smetana, honung, saltgurka och krispigt sidfläsk.

Serves: Till 6 personer behöver du:

Det här behöver du:

Till soppan
2 gula lökar
6-7 råa rödbetor (0,5 kg)
2 vitlöksklyftor
2 morötter
4 potatisar
cirka 400 gram vitkål
en klick smör
1,5 liter vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
rödvinsvinäger efter smak
salt och svartpeppar

Till servering
180 gram rökt sidfläsk i små tärningar
saltgurka eller små cornichoner hackade i fina tärningar
smetana
flytande honung
timjan

Gör så här:

Skala och hacka alla rotsaker, lök och kål fint. Fräs allt i omgångar i smör och olja i en stor soppkastrull. När allt fått lite härlig stekyta häller du på buljongen och smakar sedan av med salt, peppar och vinäger. Låt soppan koka i cirka 20 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka med tuggmotstånd.

Medan du väntar lägger du sidfläsket i kall panna och låter det sedan fräsa tills det är krispigt lägg på en bit papper för att rinna av. Hacka din salta gurka i lika fina bitar och blanda den sedan med fläsket. När soppan är klar servera du den med en klick smetana, hacket av gurka och sidfläsk samt samt en liten sträng flytande honung, färsk timjan är också snyggt så klart.

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
En massa tomater
next post
STAR FM från vatten till vin.

You may also like

Var rädd om ogräset

2021/04/19

Rabarberflarn med rostad choklad.

2021/04/18

Smörbakad spetskål, rostade hasselnötter libbsticke-aioli, friterad kapris och...

2021/04/17

Steak & Onion sandwich på fransyska.

2021/04/16

Krispigt rostad jordärtskocka med smetana, syrad lök och...

2021/04/15

Kryddsmör döpt efter Paris men som kommer från...

2021/04/14

Fläskkött med Gremolata, hemgjorda vinägerchips toppade med Majonnäs...

2021/04/14

Måndag betyder härlig vegomat, en skrynklig klänning och...

2021/04/12

Godaste drinktilltugget är små puffiga Gougères med getost...

2021/04/10

Har du hört talas som Ballmers peak?

2021/04/08

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Var rädd om ogräset

    2021/04/19
  • Rabarberflarn med rostad choklad.

    2021/04/18
  • Smörbakad spetskål, rostade hasselnötter libbsticke-aioli, friterad kapris och picklad gulbeta samt crudite på polkabeta

    2021/04/17
  • Steak & Onion sandwich på fransyska.

    2021/04/16
  • Krispigt rostad jordärtskocka med smetana, syrad lök och rom, är en riktigt bra start.

    2021/04/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Smörbakad spetskål, rostade hasselnötter libbsticke-aioli, friterad kapris och picklad gulbeta samt crudite på polkabeta

    2021/04/17
  • Fläskkött med Gremolata, hemgjorda vinägerchips toppade med Majonnäs På Grillad Citron Och en äppelmustsås från himmelen!

    2021/04/14
  • Godaste drinktilltugget är små puffiga Gougères med getost och rosmarinpiffad honung

    2021/04/10
  • Mysfira in helgen med riktigt bra bubbligt vin från Penedes

    2021/04/09

Media & TV/Radio

  • Italiensk buffé med mina dryckestips i Tara

    2021/04/13
  • Mina dryckestips till Magasin TARAs läckra påskbuffé.

    2021/03/28
  • Nördiga och riktigt bra tips om mat och dryck inför påskhelgen här och på Club House.

    2021/03/25
  • Att resa med öl!

    2021/02/27
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top