Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Tebröd med honung, russin och nötter

by Anette Rosvall 2020/10/13
written by Anette Rosvall 2020/10/13

Får du lite te över någon kväll så kan du med fördel spara det och baka detta Tebröd med honung, russin och nötter. Sedan kokar du nytt te och serverar alltsammans tillsammans med ett vispat citronsmör.

Tebröd med honung, russin och nötter

Anette Rosvall Får du lite te över någon kväll så kan du med fördel spara det och baka detta Tebröd med honung, russin och nötter. Sedan kokar du nytt te och serverar alltsammans tillsammans med ett vispat citronsmör. Recept Tebröd med honung, russin och nötter European

Det här behöver du:

2 dl earlgray te
200 gram sultanrussin
75 gram mjukt smör
4 msk honung
1,5 dl farinsocker
2 rumsvarma ägg
3,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
75 gram rostade hasselnötter, grovt hackade
rivet skal från 1 halv citron

Servera med citronsmör
50 gram rumstempererat smör
saft och skal från 1 citron
4 msk florsocker
Vispa socker och smör fluffigt och ljust smaka av med citronskal och -saft.

 

Gör så här:

Börja med att brygga ditt te, starkt. Låt sultanrussinen ligga i tet och dra över natten. Dagen därpå sätter du ugnen på 180 grader och smörjer en avlång brödform 1,5 liter. Lägg ett bakplåtspapper i botten så blir det lättare att få upp kakan när den är färdiggräddad. Vispa nu ihop smör, honugn och farinsocker fluffigt, tillsätt ett ägg i taget och sedan siktar du ner de torra ingredienserna. Vänd till sist ner de hackade nötterna och russinen, häll även i resten av tet. Häll smeten i formen och låt den gå i mitten av ugnen i cirka 1 timme. Känn efter så att kakan är helt torr innan du tar ut den ur ugnen. Låt svalna helt men när du serverar den till ditt te, kan du gärna rosta den lite och servera med citronsmör som smälter gott!

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Bröd, smör och ost!
next post
En viktigt dag!

You may also like

Lyckan över att kålen är i säsong. Jag...

2021/01/27

Kokosfräst fisk med kokosris samt chilihet salsa med...

2021/01/26

Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok,...

2021/01/25

Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

2021/01/22

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Lyckan över att kålen är i säsong. Jag bakar den länge och serverar med örter och smör.

    2021/01/27
  • Kokosfräst fisk med kokosris samt chilihet salsa med Riesling – Ja Tack!

    2021/01/26
  • Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok, en ragu bolognese på högrev.

    2021/01/25
  • Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

    2021/01/22
  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top