Får du lite te över någon kväll så kan du med fördel spara det och baka detta Tebröd med honung, russin och nötter. Sedan kokar du nytt te och serverar alltsammans tillsammans med ett vispat citronsmör.

Tebröd med honung, russin och nötter
Anette Rosvall Får du lite te över någon kväll så kan du med fördel spara det och baka detta Tebröd med honung, russin och nötter. Sedan kokar du nytt te och serverar alltsammans tillsammans med ett vispat citronsmör. Recept Tebröd med honung, russin och nötter EuropeanDet här behöver du:
2 dl earlgray te
200 gram sultanrussin
75 gram mjukt smör
4 msk honung
1,5 dl farinsocker
2 rumsvarma ägg
3,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
75 gram rostade hasselnötter, grovt hackade
rivet skal från 1 halv citron
Servera med citronsmör
50 gram rumstempererat smör
saft och skal från 1 citron
4 msk florsocker
Vispa socker och smör fluffigt och ljust smaka av med citronskal och -saft.
Gör så här:
Börja med att brygga ditt te, starkt. Låt sultanrussinen ligga i tet och dra över natten. Dagen därpå sätter du ugnen på 180 grader och smörjer en avlång brödform 1,5 liter. Lägg ett bakplåtspapper i botten så blir det lättare att få upp kakan när den är färdiggräddad. Vispa nu ihop smör, honugn och farinsocker fluffigt, tillsätt ett ägg i taget och sedan siktar du ner de torra ingredienserna. Vänd till sist ner de hackade nötterna och russinen, häll även i resten av tet. Häll smeten i formen och låt den gå i mitten av ugnen i cirka 1 timme. Känn efter så att kakan är helt torr innan du tar ut den ur ugnen. Låt svalna helt men när du serverar den till ditt te, kan du gärna rosta den lite och servera med citronsmör som smälter gott!