Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Lasse Lemons läckra kladdiga lakritskaka

by Anette Rosvall 2020/11/12
written by Anette Rosvall 2020/11/12
Skriv ut receptet
2,K

Det här är en läcker, citrondoftande och saltlakrits smarrig kladdkaka som verkligen kan njuta av. Det är rena rama medicinen. Nyttig för själen och antagligen världens godaste också i en uppfriskande kombo. Prova den gulsvarta skapelsen och njut!

Lasse Lemons lakritskaka

Det här behöver du:

100 g smör
150 g vita chokladknappar
2 ägg
2 dl socker
rivet skal och saft från en citron
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl minimaränger
1 ½ dl lemoncurd
 
Lakritstopping
½ dl vispgrädde
50 g rumsvarmt smör
60 g laktritskola (typ Käck) i små bitar
50 g hackad, mörk choklad

citronflingsalt och kanderade citronskivor att garnera med

Gör så här:

Ugnen ska upp till 200 grader, tack. Smält smöret i en kastrull och rassla ner de vita chokladknapparna. Ta sedan kastrullen av värmen innan du vänder runt chokladen så att den smälter. Vispa ägg och socker fluffigt och rör ner det avsvalnande chokladsmöret i vispet. Spetsa med citronskal plus saft och sikta sedan i mjölet. När smeten är väl blandad pytsar du i minimarängerna och lemoncurden så att smeten blir lite snyggt randig.

Häll smeten i en smord form och låt kakan gräddas i 20–25 minuter. Passa den noga, vi vill inte att den ska bli överbakad! När kakan är klar ska den svalna helt innan du lägger på lakritstoppingen. Koka upp grädden och smöret tillsammans, ställ av kastrullen och häll ner de finfinfinhackade lakritsgodisarna och de små chokladbitarna. Rör omsorgsfullt tills alla bitar smält. Smek glasyren över kakan och ställ hela baletten i kylen i cirka två timmar. Strö citronflingsalt över härligheten och dekorera gärna med kanderade citronskivor.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
You can’t belive it’s kladdkaka!
Nästa inlägg
Playcake of the year, en kaka med hallon och choklad.

Du borde verkligen prova det här också!

Håll tummarna för bubbel till midsommar!

2023/06/08

S.O.S = Sill, ost och snaps! Här kommer...

2023/06/07

Bröllop, student, jubileum eller bara en skön sommardag....

2023/06/04

Ännu mera pesto – men denna gång med...

2023/05/30

Den lenaste soppan du kan tänka dig görs...

2023/05/29

När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte...

2023/05/24

Var rädd om ogräset

2023/05/23

Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

2023/05/22

Bruna bananer och lite bedagad grädde.

2023/05/21

Med solen kommer lusten till de rosa vinerna.

2023/05/19

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • The only pain i need is Cham-pajn – men Cremant funkar också ibland!

    2023/06/10
  • Håll tummarna för bubbel till midsommar!

    2023/06/08
  • S.O.S = Sill, ost och snaps! Här kommer smarrigheter till midsommar.

    2023/06/07
  • Bröllop, student, jubileum eller bara en skön sommardag. Jordgubbar gör jobbet!

    2023/06/04
  • The only pain i need is Cham-pajn – men Spumpante, Prosecco och Franciacorta funkar också ibland!

    2023/06/02

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 3

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt