Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Lyxig paj på potatisrester och ostskalkar!

by Anette Rosvall 2020/11/17
written by Anette Rosvall 2020/11/17

Är det enda du har i kylen, några ostskalkar och en skål kokt potatis. Då kan du skratta dig lycklig för nu kan du göra den godaste potatispajen. Nåja du behöver några fler ingredienser också dels för att göra en pajdeg och så lite smaksättning. Men annars är det här en ypperlig, billig och smakfull paj. Servera den på egen hand med en god sallad eller som tillbehör.

Lyxig paj på potatisrester och ostskalkar!

Det här behöver du:

10 kokta potatisar i bitar
4 dl riven ost av olika slag
2 dl crème fraiche
1 kruka gräslök, finhackad
1 finhackad, rödlök
1 krm cayennepeppar
salt och peppar
en klick smör

pajdeg

150 gram kylskåpskallt smör
4 dl vetemjöl
0,5 dl iskallt vatten
salt

Gör så här:

Lägg vetemjölet i en skål, skär ner det iskalla smöret med en osthyvel. Använd händerna så lite som möjligt för att inte smöret skall smälta. Ta istället en gaffel och ”mosa” ihop smör och mjöl. Salta när du har en grynig massa, häll sedan över det iskalla vattnet och rulla ihop degen till en boll. Nu kan du kavla ut en platta av degen mellan två smörpapper. Låt sedan degen ligga i kylen i minst en kvart. Under tiden gör du fyllningen.

Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Blanda ner crème fraiche, kryddor, gräslök och rödlök. Rör runt. Riv ner den ost du har, helst olika sorter. Smaka av! Nu skall pajdegen kavlas ut så den täcker din pajform. Lägg sedan i fyllningen i skalet och grädda i cirka 25 minuter i 200 grader. Servera med en fräsch sallad

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
En kladdkaka i 3 våningar, värdig både bröllop och jubileumsfest.
next post
Rosa semifreddo med karamelliserade hasselnötter och rostad vit choklad.

You may also like

Blåbär+crunch+muffins = liten portionspaj.

2022/05/20

Red velvet cake eller röd sammets kaka, är...

2022/05/18

När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad...

2022/05/16

smørrebrød, sandwich, smörgås eller macka

2022/05/15

Blev sugen på carbonara.

2022/05/11

Skagen en klassisk förrätt. Är det kanske också...

2022/05/10

Det finns så mycket gott att upptäcka har...

2022/05/10

Vegobiffar av zuccini

2022/05/09

Vårkyckling med tillbehör

2022/05/06

Middagstips till helgerna – grillad tonfisk med slöbakad...

2022/05/04

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Blåbär+crunch+muffins = liten portionspaj.

    2022/05/20
  • Red velvet cake eller röd sammets kaka, är tung, spektakulärt färgglad, god och saftig.

    2022/05/18
  • När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad smörgås börjar änglarna sjunga.

    2022/05/16
  • smørrebrød, sandwich, smörgås eller macka

    2022/05/15
  • Blev sugen på carbonara.

    2022/05/11

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon jordgubbar julmat kaka kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vitt vin ägg

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad smörgås börjar änglarna sjunga.

    2022/05/16
  • Matlagning och vinprovning med Amka

    2022/04/29
  • Jury i Dagligvarugalan

    2022/04/11
  • Romglazad stuffad kyckling med gul rispilaff samt fruktig rom- och currysås!

    2022/01/05

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt