Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Servera arancini speciale – frasiga friterade risbollar till din rostade soppa.

by Anette Rosvall 2020/11/25
written by Anette Rosvall 2020/11/25

Nästa gång du äter ris, se då till att du får en rejäl portion över. För då kan du nämligen göra något så smarrigt som ”Arrancini” dvs fritterade risbollar. Mina ligger i en soppa på rostad paprika som också är urgod, så när du ändå håller på att laga risbollarna så kan du ju lika gärna göra soppan också.

Rostad soppa med arancini speciale (Friterade risbollar, om du undrar)

Anette Rosvall Nästa gång du äter ris, se då till att du får en rejäl portion över. För då kan du nämligen… Recept Servera arancini speciale – frasiga friterade risbollar till din rostade soppa. European

Ingredients

Rostad soppa
2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor, delade på hälften
4 färska tomater i tjocka skivor
2 lökar, hackade
lite olja
1 msk chilisås
(ev. 2–4 dl vatten)
2 msk fisksås
1 finhackad röd chili
4 msk soja
1 dl grädde
salt och peppar
1 dl hackad färsk  basilika

Arancini speciale (Friterade risbollar, om du undrar)
2–3 dl kokt ris
1 dl riven parmesanost
1 dl chilisås
150 g philadelphiaost
1 finhackad lök
2 ägg

Till friteringen
ströbröd
majsolja

 

Instructions

Så här gör du soppan. Sätt ugnen på grill och dela paprikorna på hälften, lägg dem på ett bakplåtspapper med skinnsidan uppåt. Drissla lite olja och soya över tomaterna och salta och peppra dem (obs! inte på paprikorna) Låt tomater, paprika gå i ugnen 200 grader i ca 10-20 minuter (paprikorna skall bli svarta på skinnet och tomaterna skall få lite yta.) Lägg de rostade tomaterna åt sidan och ta försiktigt paprikorna och lägg dem i en skål med iskallt vatten. Efter en liten, liten stund drar du bort skinnet ifrån paprikorna och lägger dem i en mixer tillsammans med tomater och den vätska som bildats i ugnsplåten.

Missa inte den för allt del där finns det massor av smak. Mixa ihop det hela till en slät soppa och låt den stå i mixern medan du Sedan fräser du löken och vitlök mjuk i lite olja eller smör, lägg i chilisåsen att den får fräsa ifrån sig smaken. Japp! Häll på de rostade mixade grönsakerna och grädde, låt soppan puttra ett par minuter. Krydda och smaka av, krydda eventuellt lite till om du behöver. späd eventuellt soppan med lite vatten om du tycker att den är för tjock, servera med...

Arrancini som du gör så här: Blanda alla ingredienser i en skål till en klofsig röra. Rulla små bollar och rulla dem sedan i ströbrödet, sänk ner dem i den absolut jätte heta oljan och låt dem bli gyllenbruna. Ta upp din bollar och låt dem torka en smula innan du lägger ner dem i soppan, strör några flingor parmesan och lite gröna blad över, och ja sedan är det bara att käka.

0 comment
1
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Gör någon lycklig bjud på en riktigt god löksoppa
next post
Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

You may also like

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Tänk hållbart och förädla råvaror i säsong

2021/01/12

Bi bim bap – smaskig, kladdig och alldeles...

2021/01/11

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21
  • Pizza! Hemgjord eller take away?

    2021/01/20
  • Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa, bubbel och små lila blommor.

    2021/01/19
  • Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig på samma gång.

    2021/01/17

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grill grilla grillat jordgubbar jul kyckling kött köttfri måndag långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor sill smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin wasabi

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top